Περιπέτεια στη Λαυρεωτική

Χαός Λαυρεωτική - Άγιος Κωνσταντίνος

Σας καλωσορίζουμε στην εκδρομή “Περιπέτεια στη Λαυρεωτική” που διοργανώνει το Event in Ακαδημία Πλάτωνος.

Είναι μια από τις πιο περιπετειώδεις εκδρομές που έχουμε οργανώσει! Οι τοποθεσίες στις οποίες θα αφιερώσουμε τον χρόνο μας αυτή την φορά βρίσκονται στην Ανατολική Αττική στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής. Θα βρεθούμε στο αρχαίο θέατρο του Θορικού που θεωρείται το αρχαιότερο στον ελλαδικό χώρο και μοναδικό για το ιδιόμορφο ελλειψοειδές σχήμα, στο τεράστιο βάραθρο (δολίνη) του Χάους και στο μεγαλύτερο ορυχείο της Αττικής

Αφού ξεκινήσουμε από την πλατεία Καραΐσκάκη (σταθμός μετρό Μεταξουργείο) στις 9:00 π.μ. θα κατευθυνθούμε προς τον πρώτο προορισμό μας, το εντυπωσιακό “Χάος” το οποίο έχει σχήμα καρδιάς, διαμέτρου 120 μέτρων και βάθους 55 μέτρων περίπου.

Το έγκοιλο αυτό έχει διαμορφωθεί κατά πάσα πιθανότητα από κατάπτωση οροφής μεγάλου σπηλαίου. Υπάρχει και ο θρύλος ότι το βάραθρο δημιουργήθηκε από πτώση μετεωρίτη στα τέλη του 18ου ή στις αρχές του 19ου αιώνα, γεγονός το οποίο δεν έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά ακόμη…

Θέατρο ΘορικούΤελειώνοντας με την εξερεύνηση στο “Χάος”, θα μας περιμένει η δεύτερη τοποθεσία μας η οποία φιλοξενείται στη δυτική πλαγιά του λόφου Βελατούρι όπου βρίσκεται το κέντρο του αρχαίου δήμου Θορικού. Από τον αρχαίο δήμο σήμερα σώζονται το θέατρο, το οποίο και θα επισκεφτούμε, μέρη του οικισμού και των εγκαταστάσεων όπου γινόταν η επεξεργασία των μετάλλων, ένας τετράγωνος πύργος του 4ου αιώνα π.Χ., τα νεκροταφεία και το ιερό της Δήμητρας και της κόρης. Στη δυτική πλαγιά του λόφου οι περισσότεροι τάφοι χρονολογούνται στη γεωμετρική (1100 – 700 π.Χ.) και αρχαϊκή (700 – 480 π.Χ.) περίοδο, ενώ λιγότερες είναι οι ταφές των μέσων του 5ου και 4ου αιώνα π.Χ. Στη νότια πλαγιά οι τάφοι που χρονολογούνται στον 7ο, 6ο και 4ο αι. π.Χ. ανήκαν σε νεαρά άτομα και παιδιά.

Αμέσως μετά θα γευματίσουμε και θα προχωρήσουμε στον τελευταίο και κυριότερο προορισμός μας που είναι το μεγαλύτερο ορυχείο της Αττικής, το οποίο συνδυάζει το μυστήριο των στοών με την ομορφιά των σπηλαίων. Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που αυτό το ορυχείο ξεχωρίζει. Μπαίνοντας μέσα θα θαυμάσουμε εκτός από την τεράστια αίθουσα που στηρίζεται σε φυσικές αλλά και τεχνητές κολόνες, και τον διάκοσμο που πραγματικά θυμίζει φυσικό σπήλαιο ενώ θα επισκεφτούμε και αρκετές από τις πολλές διακλαδώσεις που ενώνονται με την κύρια αίθουσα. Η κάθε μια από αυτές τις στολισμένες από διάκοσμο στοές κρύβει εκπλήξεις που περιμένουν να τις ανακαλύψουμε…

ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ: Το πρωί της Κυριακής 10/04/2016 ώρα 9:00 π.μ., μπροστά στην πλατεία Καραΐσκάκη (σταθμός μετρό Μεταξουργείο).

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: Στο σημείο εκκίνησης την ίδια ημέρα το βράδυ, ώρα 20:30 περίπου.

ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ: Πούλμαν που θα μας παραλάβει το πρωί, θα μας μεταφέρει παντού και θα μας επιστρέψει το βράδυ στο ίδιο σημείο.

ΚΟΣΤΟΣ: Το ατομικό κόστος συμμετοχής είναι 25 ευρώ/θέση και περιλαμβάνει όλες τις μετακινήσεις με το πούλμαν και ΦΠΑ, ενώ δεν περιλαμβάνει τα γεύματα.

ΕΚΠΤΩΣΗ: Οι φίλοι εκδρομείς που θα προγραμματίσουν έγκαιρα το ταξίδι τους και πραγματοποιήσουν κράτηση θέσης έως και 7 ημέρες πριν από το ταξίδι τους (03/04/2016), θα απολαύσουν έκπτωση που προσφέρουμε με το πρόγραμμά μας Early Booking και το ατομικό κόστος συμμετοχής θα είναι 21 ευρώ/θέση.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στείλτε ένα email με ονοματεπώνυμο & ένα τηλέφωνο επικοινωνίας στο gb@terraincognitatravel.gr ή με εσωτερικό μήνυμα στη σελίδα ή Terra Incognita Travel στο Facebook με ονοματεπώνυμο, email και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ: Με κατάθεση του ποσού 25 ευρώ ή 21 ευρώ (Early Booking για καταθέσεις εως 03/04/16 ) στον λογαριασμό 5047-075725-013 (IBAN: GR86 0172 0470 0050 4707 5725 013) της Τράπεζας Πειραιώς.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Φακός και ένα σετ επιπλέον μπαταρίες, ένα ζευγάρι σαγιονάρες όπου οι σόλες παρακαλούμε να είναι καθαρές, μια πετσετούλα, αθλητικά παπούτσια ή μποτάκια ορειβατικά, πρόχειρα και άνετα ρούχα. Κράνος προαιρετικά (αν δεν έχετε, διατίθεται).

Σε περίπτωση που κάποιος εκδρομέας επιθυμεί να προσέλθει με ανήλικο παιδί, παρακαλούμε να ενημερώσει τους διοργανωτές.

* Οι θέσεις είναι περιορισμένες και η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί δεδομένου ότι θα συμπληρωθεί ένας ελάχιστος αριθμός συμμετοχών ο οποίος θα καλύψει τα έξοδα των διοργανωτών.

* Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς.

* Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, η εκδρομή θα αναβληθεί για μια επόμενη Κυριακή.

* Σε περίπτωση ματαίωσης της εκδρομής από τους διοργανωτές λόγω ανωτέρας βίας, το προκαταβεβλημένο ποσό επιστρέφεται.

* Σε περίπτωση μη προσέλευσης του εκδρομέα, το προκαταβεβλημένο ποσό δεν επιστρέφεται.

ΠΡΟΣΟΧΗ

*Κάθε εκδρομέας που συμμετέχει σε οποιαδήποτε από τις εκδηλώσεις μας δηλώνει υπεύθυνα ότι φέρει την αποκλειστική ατομική του ευθύνη.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.