«Περιβαλλοντικό σχέδιο ανάπτυξης του παρακτίου μετώπου της Αττικής», από φοιτητές του Ε.Μ.Π.

Ομάδα φοιτητών μαζί με τους διδάσκοντες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου πραγματοποίησαν επίσκεψη στον Δήμο Σαρωνικού και συνομίλησαν με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Σωφρόνη και τον Αντιδήμαρχο κ. Ηλία Μπουκοβάλα. Η συνάντηση προγραμματίστηκε στο πλαίσιο μελέτης την οποία εκπονούν οι φοιτητές της σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών με την επίβλεψη των διδασκόντων καθηγητών τους με θέμα «Περιβαλλοντικό σχέδιο ανάπτυξης του παρακτίου μετώπου της Αττικής» από την περιοχή της Αγίας Μαρίνας Κορωπίου έως το Σούνιο. Η μελέτη έχει ως κύριο αντικείμενο την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδίου για την περιοχή του παραλιακού μετώπου με περιβαλλοντικά κριτήρια στα πλαίσια του αειφόρου σχεδιασμού της ευρύτερης περιοχής.

Σε αλληλογραφία που προηγήθηκε, η διδακτική ομάδα αιτήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο προκειμένου να ενημερωθεί για τον στρατηγικό σχεδιασμό διαχείρισης του συγκεκριμένου θέματος από τον Δήμο, καταγράφοντας και συνυπολογίζοντας στην τελική μελέτη τους τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της περιοχής όπως διατυπώνονται από τους κατοίκους στον Δήμαρχο.

Η Δημοτική Αρχή Σαρωνικού ανταποκρινόμενη θετικά στο αίτημα των φοιτητών τους υποδέχτηκε στον Δήμο και είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση. Ο Δήμαρχος, κ. Σωφρόνης ενημέρωσε τους φοιτητές για όλες τις ενέργειες από πλευράς Δήμου, τις αδιαπραγμάτευτες διεκδικήσεις για το κοινό συμφέρον και τις πάγιες δεσμεύσεις από πλευράς Δήμου για τη βέλτιστη αξιοποίηση και ανάδειξη της περιοχής. Εκθέτοντας όλες τις παραμέτρους, οι οποίες πρέπει να ληφθούν υπόψη, ο Δήμαρχος σημείωσε ότι η προς εκπόνηση μελέτη ενδιαφέρει ιδιαιτέρως τον Δήμο μιας και συμπίπτει με τη σχεδιαζόμενη στρατηγική του Δήμου, η οποία βασίζεται στους εξής κύριους πυλώνες: αειφόρος ανάπτυξη, προστασία του περιβάλλοντος, ήπια οικιστική ανάπτυξη, διατήρηση της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας της περιοχής, παράλληλη με δράσεις αξιοποίησης και συνεργασίας τόσο με τον δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα.

Η συνάντηση έκλεισε με υπόσχεση ανανέωσης του ραντεβού και από τις δυο πλευρές και επιτόπια επίσκεψη σε όλο το μήκος της παραλιακής ζώνης του Δήμου Σαρωνικού. Ο Δήμαρχος κ. Σωφρόνης πρότεινε να προγραμματιστεί εκ νέου επίσκεψη στον Δήμο και να ξεναγήσει ο ίδιος την ομάδα φοιτητών και διδασκόντων σε όλα τα σημεία φυσικού και αρχαιολογικού κάλλους της περιοχής.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.