Περί “εγκληματικών οργανώσεων” ο λόγος

Πρώτη αριστερά η  εκπρόσωπος της Ελληνικής Αυγής, ενώ προσπαθεί να τοποθετηθεί στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σαρωνικού.

Στην πρόσφατη έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού, με θέμα την παραλία των Αλυκών, οι δύο εκπρόσωποι της “αριστερής” μειοψηφίας του Δήμου Σαρωνικού, στο άκουσμα και μόνο ότι θα έπαιρνε τον λόγο Περιφερειακή Σύμβουλος, εκπρόσωπος της παράταξης “Ελληνική Αυγή”, σηκώθηκαν, σαν ηλεκτρισμένοι, από τις θέσεις τους και αποχώρησαν. Δεν προκάλεσε καμία έκπληξη η αντίδραση της συγκεκριμένης αριστερής δυάδας μια και είναι γνωστή η αντιπαλότητα ακροαριστερών και ακροδεξιών ομάδων τα τελευταία χρόνια.  Και στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για την παράταξη της Χρυσής Αυγής, όπως εμφανίστηκε στις εκλογές του 2014, για την Περιφέρεια Αττικής.

Οι δύο σύμβουλοι, απαίτησαν την εκδίωξη της Περιφερειακής Συμβούλου, γιατί όπως είπαν εκπροσωπεί μια “εγκληματική οργάνωση”. Και έπραξαν πολύ σωστά.  Τελικά η εκπρόσωπος της Ε.Α. αποχώρησε,πριν καταφέρει να τοποθετηθεί και να ακούσουμε τι θα υποστήριζε. Εικάζουμε ότι θα συμπαραστεκόταν στο δικαίωμα του Δήμου στην διαχείριση της παραλίας των Αλυκών. 

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που υπήρξε αυτή η αντίδραση εκ μέρους της “αριστερής μειοψηφίας” στο συμβούλιο του Δήμου μας. Βέβαια η ηγεσία της Χρυσής Αυγής είναι υπόδικη και δεν έχει ακόμα καταδικαστεί ώστε να γνωρίζουμε αν θα χαρακτηριστεί ως “εγκληματική” και με απόφαση της δικαιοσύνης. Ελπίζουμε όμως ότι θα καταδικαστεί.  

Από αυτή την διαδικασία προέκυψε όμως κάτι πολύ θετικό. Ένας εκ των συμβούλων της “αριστερής μειοψηφίας” με την δήλωσή του φαίνεται ότι τελικά και αυτός καταδικάζει τις “εγκληματικές οργανώσεις”, γιατί στο πρόσφατο παρελθόν, αυτό δεν ήταν αυτονόητο. Ο ίδιος εμφανιζόταν ως “φίλος” τους και συγκεκριμένα ως διαδυκτικός “φίλος” του αρχιδολοφόνου  της “επαναστατικής οργάνωσης 17Ν” Κουφοντίνα, η οποία όχι μόνο έχει χαρακτηριστεί “εγκληματική” με απόφαση  της δικαιοσύνης, αλλά κάποια από τα μέλη της είναι στην φυλακή εκτείοντας ισόβια κάθειρξη, για δεκάδες δολοφονίες.

Συγκεκριμένα, ο “αριστερός” δημοτικός σύμβουλος, εμφανιζόταν σε δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, ως ένας και μοναδικός “φίλος” σελίδας του αρχιδολοφόνου Κουφοντίνα. Όταν το αποκαλύψαμε έσπευσε να το διαγράψει, αλλά το πειστήριο της φιλίας του παραμένει στο αρχείο μας. Παρ΄ όλα αυτά δεν αισθάνθηκε την υποχρέωση να αποκηρύξει αυτή την ενέργειά του και ούτε να την δικαιολογήσει με κάποιον τρόπο.

Να σημειώσουμε, ότι η συγκεκριμένη σελίδα (η οποία έπεσε από το κοινωνικό δίκτυο), δεν περιοριζόταν σε παράθεση “ιδεολογικών” απόψεων της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά κόμπαζε για τις δολοφονίες της, όπως π.χ. του Παύλου Μπακογιάννη. Έγραφε π.χ. “Σαν σήμερα 29/9/1989, χτυπήσαμε τον Παύλο Μπακογιάννη, που ήταν…..” κ.λπ. κ.λπ. Και σ΄ αυτή τη σελίδα δήλωνε “φίλος” ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος!!!

Κατανοούμε απόλυτα ότι οι εγκληματικές οργανώσεις νοιώθουν μίσος η μία για την άλλη και ο λόγος είναι ότι όλες αυτές οι οργανώσεις δολοφόνων, μοιάζουν μεταξύ τους και κλέβουν πελάτες η μία από την άλλη. Έχουν την ίδια  ακριβώς ιδεολογία, αλλά διαφέρουν στον προσδιορισμό, “δεξιά εγκληματική οργάνωση” η μία, “αριστερή εγκληματική οργάνωση” η άλλη, τίποτε άλλο. Όλες δολοφονούν.  

Οι πραγματικοί δημοκράτες όμως, δεν κάνουν επιλογή και διαχωρισμό των εγκληματικών οργανώσεων και των οπαδών τους, τις απορρίπτουν τις καταγγέλλουν και τις θέτουν ΟΛΕΣ στο περιθώριο. Πολύ δε περισσότερο οι φιλελεύθεροι δημοκράτες που θεωρούν ότι τα θύματα της 17Ν, είναι δικά τους θύματα, βγαλμένα από τα σπλάχνα τους. Οπότε καμία δικαιολογία δεν υπάρχει για διαφορετική αντιμετώπιση όσων δήλωναν “φίλοι” του Κουφοντίνα και δεν έχουν αποκηρύξει μέχρι σήμερα αυτές τις εγκληματικές ενέργειές του, απ΄ αυτούς που δηλώνουν φίλοι και στελέχη της Χρυσής Αυγής. Όταν λοιπόν όλοι αυτοί παίρνουν το λόγο σε διάφορες εκδηλώσεις, πρέπει όλοι εμείς οι υπόλοιποι να αποχωρούμε για να τους δείχνουμε την απέχθειά μας. 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.