Πεζοπορία στην όμορφη Παύλιανη Φθιώτιδας διοργανώνει η «ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΤΕΑΣ»

%cf%80%ce%b1%cf%85%ce%bb%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%b7-1Την Κυριακή 18/9/16 το τμήμα Πεζοπορίας του Αθλητικού Ομίλου «ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΤΕΑΣ» διοργανώνει και σας προσκαλεί σε μια μονοήμερη εκδρομή πεζοπορίας στο «χωριό που ζουν οι νεράιδες», την μαγευτική Παύλιανη στην είσοδο του Εθνικού Δρυμού της Oίτης. 

Πληροφορίες
%ce%b1%cf%86%ce%b9%cf%83%cf%83%ce%b1Η ήσυχη Παύλιανη με τα μαγευτικά μονοπάτια, με τα ψηλά έλατα και τα ποτάμια είναι μόλις 2 ώρες μακριά από την Αθήνα, στην είσοδο του εθνικού δρυμού Οίτης και αποτελεί προορισμό που όποιος «ψαγμένος» ταξιδιώτης εντοπίσει, δύσκολα βγάζει από την ατζέντα του.
M΄ ένα μοναδικό στην Ελλάδα φυσικό Πάρκο στις πηγές του Ασωπού, ο επισκέπτης εκστασιάζεται μέσα από ένα μαγευτικό μονοπάτι, όπου αντανακλούν τα χρώματα των αιωνόβιων δέντρων και των νερών, καταλήγοντας στην καρδιά του φυσικού πάρκου.
Η περιήγηση αρχίζει με το Μουσείο Υδροκίνησης, ένα πέτρινο κτιριακό συγκρότημα, το οποίο στεγάζει το Νεροπρίονο, το Νερόμυλο, το Μαντάνι και τη Νεροτριβή και συνεχίζει ακολουθώντας τους μαιάνδρους που σχηματίζει η κοίτη του Ασωπού ποταμού, κάτω από τον πυκνό ίσκιο που ρίχνουν τα πλατάνια, τα σφενδάμια, οι καρυδιές και οι καστανιές. Μετά από είκοσι λεπτά πεζοπορίας υπάρχει πινακίδα που υποδεικνύει την θέση της σπηλιάς Καμάρα. Στην επόμενη στροφή του μονοπατιού βρίσκεται η καρδιά του επιβλητικού ελατοδάσους, όπου έχει διαμορφωθεί το ψυχαγωγικό πάρκο με δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.
Εκεί βρίσκονται αιώρες, ένα γήπεδο για river volley στρωμένο με ροκανίδι και ξύλινες κερκίδες (τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου πραγματοποιούνται εδώ αγώνες), πάγκοι για πικ-νικ και κτιστή ψησταριά.
Στο σημείο που αρχίζει το μονοπάτι για το αισθητικό δάσος έχει αρχίσει να τίθεται σε λειτουργία ένα πάρκο υδροκίνησης, με αργαλειούς και νερόμυλους, ώστε να μαθαίνουν οι επισκέπτες πώς υφαίνονταν και πλένονταν τα ρούχα στις παλαιότερες εποχές. Επίσης στο ποτάμι θα βρείτε ξυλοκρέβατο για χαλάρωση στη φύση, όπως επίσης και πάνω σε βράχο.
Η πεζοπορική διαδρομή είναι κυκλική, διάρκειας περίπου 3 ωρών, ιδανική για όλους!
  • Ώρες πορείας περίπου 3
  • Βαθμός δυσκολίας Α.
  • Κόστος συμμετοχής 18 ευρώ.
Απαραίτητος εξοπλισμός:
  • Σακίδιο μεσαίου μεγέθους
  • Άρβυλα ή μποτάκι ή αδιάβροχη γαλότσα
  • Άνετο μακρύ παντελόνι
  • Επιπλέον μπλουζάκι μακρυμάνικο, φανέλα και μια μικρή πετσέτα
  • Προαιρετικά, ένα δεύτερο ζευγάρι παπούτσια τα οποία θα βρίσκονται στο πούλμαν σε περίπτωση που χρειασθεί να αλλάξουμε
  • Νερό
  • Σνακ (σάντουιτς – σοκολάτα – φρούτο)
Ώρα αναχώρησης την Κυριακή 18/9 στις 06:45 το πρωί από το Δημοτικό Παρκινγκ Κερατέας (οδός Φειδίου & Κυπρίων Αγωνιστών)
Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στο τηλ.: 695 506 0365 Παρασκευή 16/9/2016

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.