Ο Σύλλογος Κρητών Λαυρίου τίμησε τους ήρωες της Μάχης της Κρήτης

Ο Σύλλογος Κρητών Λαυρίου «Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ» διοργάνωσε το Σάββατο, 23 Μαΐου, μία συγκινητική επετειακή εκδήλωση για τα 74 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης. Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων, από τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής κ. Δημήτρη Λουκά, τον πρόεδρο του Συλλόγου Κρητών, τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων κ. Μιχαηλίδη, και τον πρόεδρο του Συλλόγου Πελοποννησίων κ. Μανιάτη, στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου. 

Στη συνέχεια, ο Σύλλογος, οι προσκεκλημένοι και οι πολίτες που είχαν προσέλθει στην πλατεία, μετέβησαν στο Παλαιό Μηχανουργείο για το υπόλοιπο της εκδήλωσης.

Ο κ. Στυλιανός Παττακός, υποδέχθηκε τον κόσμο, ευχαριστώντας τους που επέλεξαν να βρίσκονται εκεί αυτήν την τόσο σημαντική ημέρα μνήμης για την Κρήτη και λέγοντας πως είναι τιμή για τον Σύλλογο να τον αγκαλιάζει ο κόσμος με τόση αγάπη, καθώς είναι πολύ σημαντικό να είμαστε όλοι ενωμένοι, γιατί μόνο ενωμένοι μπορούμε να προχωρούμε. «Η σημερινή μέρα,» είπε, «είναι μια ξεχωριστή ημέρα για την Κρήτη, την Ελλάδα, αλλά και για όλους τους συμμάχους, που τότε έλεγαν: Δεν πολεμούν οι Έλληνες σαν ήρωες, αλλά οι ήρωες σαν Έλληνες… Τα ξεχάσαν, αλλά δεν πειράζει. Εμείς θα τους τα θυμίζουμε με ιστορικά γεγονότα και με τον πολιτισμό μας.»

Το συγκρότημα των δύο μουσικών έπαιξε ένα ριζίτικο τραγούδι, με τους στίχους να αναφέρονται στον πόλεμο και τον αγώνα των Κρητικών αλλά και όλων των Ελλήνων ενάντια στα στρατεύματα του Χίτλερ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Φιλίππου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Μαθιουδάκης και κ. Κατσουνάκης, από το Αστυνομικό Τμήμα Λαυρίου ο κ. Κονσολάκης, ο υποδιοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Λαυρίου κ. Παπαστάθης, ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Θορικός» κ. Μακρυωνίτης, η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Λαυρίου κα Αλίκη Σπύρου, από τον Σύλλογο Θεσσαλών κ. Χασιώτης, από τον Σύλλογο Μικρασιατών κ. Δεληγιάννης, από τον Σύλλογο Πελοποννησίων ο κ. Μανιάτης, από τον Σύλλογο Μακεδόνων ο κος Ζιώγας, από τον Σύλλογο Ποντίων ο κ. Μιχαηλίδης, από τον Σύλλογο Θηραίων η κα Χαροκόπου, από το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου ο κ. Συρίγος, από το Δίκτυο Αλληλεγγύης η κα Ρουσοπούλου, ο τοπικός σύμβουλος Αγ. Κωνσταντίνου κ. Σγαρδέλης, η εκπρόσωπος της ΑΠΕΛ Λαυρεωτικής κα Αργεντίνη.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.