Ο Πατούλης καταγγέλει εκφοβισμό των Δημάρχων από τους Αντιπεριφερειάρχες και ”καρφώνει” τη Δούρου

Τον ασκό του Αιόλου ανοίγει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ  κ.Πατούλης καθώς καταγγέλλει τους Γεωγραφικούς Αντιπεριφερειάρχες της  χώρας για απεντάξεις έργων Δημάρχων μη αρεστών και ευνοϊκή μεταχείριση ημετέρων.Υιοθετώντας την ανακοίνωση του Δημάρχου Μεσογαίαςς Μαρκοπούλου που κατηγορεί τη Δούρου ζητάει από τους Δημάρχους της Χώρας να του στείλουν όσα έργα έχουν απενταχθεί αδικαιολόγητα.Διαβάστε την ανακοίνωση του Προέδρου της ΚΕΔΕ

Την έντονη αντίδραση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη έχουν προκαλέσει οι αναφορές δημάρχων που σχετίζονται με απόρριψη έργων των δήμων τους λόγω πελατειακών συμφερόντων συγκεκριμένων αντιπεριφερειαρχών.
Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις γίνεται λόγος και για εκφοβισμό των αιρετών. Με αφορμή τις σχετικές αναφορές ο Γ. Πατούλης ζητεί, με επιστολή του προς τους συναδέλφους του, να αποστείλουν γραπτώς τα έργα που έχουν απορριφθεί αδικαιολόγητα, από τις περιφέρειες.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά «Οι δήμαρχοι δεν εκφοβίζονται, ούτε τρομοκρατούνται. Δεν θα επιτρέψουμε στους γεωγραφικούς αντιπεριφερειάρχες που έχουν μπει σε προεκλογική περίοδο και έχουν βλέψεις για συγκεκριμένους δήμους να λειτουργούν με πελατειακά κριτήρια. Είναι απαράδεκτο να αδικούν δήμους στους οποίους μένουν χιλιάδες πολίτες και με βάση τα πληθυσμιακά και γεωγραφικά κριτήρια θα έπρεπε να λαμβάνουν χρηματοδοτήσεις για την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων».
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τονίζει πως με τα στοιχεία που θα δοθούν από τους δήμους θα καταρτιστεί κατάλογος με τις σχετικές αναφορές οι οποίες στη συνέχεια θα προωθηθούν στους αρμόδιους πολιτικούς και νομικούς φορείς.
Τέλος καλεί του περιφερειάρχες της χώρας «να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου οι γεωγραφικοί αντιπεριφερειάρχες να μην προχωρούν σε εκφοβισμούς δημάρχων στο βωμό του προσωπικού οφέλους και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων».


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.