Ο Κουρουμπλής, θα “υποδεχτεί” τα παλιοσίδερα του ναυαγίου του Καμπρέρα στο Λαύριο

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανέλκυσης του πλοίου CABRERA και οδηγείται στο Λαύριο 

Τα παλιοσίδερα  του ναυαγίου του Καμπρέρα, θα υποδεχτεί ο Υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής Κουρουμπλής, αύριο στο Λαύριο.

Η επιχείρηση ανέλκυσης του πρυμναίου τμήματος του φορτηγού πλοίου «CABRERA», που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου στην Άνδρο, θα παρουσιαστεί αύριο στο λιμάνι του Λαυρίου παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή. Δεν έχει διευκρινιστεί ο λόγο της παρουσίας του Υπουργού. Προφανώς θα παραδώσει και θα παραλάβει από τον εαυτό του το ναυάγιο, όπως παρέλαβε τις “καθαρές”παραλίες τις οποίες παρέδωσε ο ίδιος επίσης στον εαυτό του. 

Το συγκεκριμένο κομμάτι του πλοίου που ήταν χαλύβδινο και είχε κριθεί αναγκαία η ανέλκυσή του από το ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ, βρισκόταν σε βάθος 35 μέτρων και σε απόσταση 100 μέτρων από την ακτή.

Ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή από ειδικό γερανό 2.400 τόνων που είχε έρθει από την Ολλανδία για το σκοπό αυτό. Σημειώνεται ότι τα υπόλοιπα κομμάτια του ναυαγίου αποφασίστηκαν να παραμείνουν στη θάλασσα καθώς δεν κρίθηκαν από τους ειδικούς του ΕΛΚΕΘΕ επικίνδυνα για το περιβάλλον και θεωρούνται αδρανή. Την επιχείρηση είχαν αναλάβει τρεις εταιρίες (SMIT, MEGATUGS, ANTIPOLLUTION), με εξειδικευμένο προσωπικό και εξοπλισμό. Το τμήμα του πλοίου που ανελκύστηκε, θεωρείται απόβλητο και θα οδηγηθεί σε διαλυτήριο στην Τουρκία.

Το πλοίο «CABRERA» σημαίας ANTIGUA BARBUDA, με εννέα άτομα πλήρωμα όλοι αλλοδαποί, είχε αποπλεύσει από τη Λάρυμνα με προορισμό το Τόρνιο Φιλανδίας, έμφορτο με 3.500 μετρικούς τόνους σιδηρονικέλιο σε μορφή βόλων, αλλά παραμονή Χριστουγέννων του 2016 είχε προσαράξει στα βόρεια της Άνδρου λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Έως σήμερα είχαν περισυλλεγεί οι 2.800 τόνοι σιδηρονικελίου, ενώ η υπόλοιπη ποσότητα θα περισυλλεγεί τις επόμενες ημέρες από ειδικά συνεργεία.

Σημειώνεται ότι τις μετρήσεις για τη ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή όπου είχε ημιβυθιστεί το πλοίο, είχε αναλάβει το ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ το οποίο δεν είχε διαπιστώσει κάποιο πρόβλημα στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Εκτιμώντας όλα τα παραπάνω στοιχεία, δεν κατανοούμε ποιο λόγο έχει η παράσταση που θα δώσει ο Κουρουμπλής;


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.