Ο Δήμος Σαρωνικού συμμετέχει στο 1ο Πιλοτικό Πρόγραμμα Διαδημοτικών Πολιτιστικών Δρώμενων παναττικής εμβέλειας

vst_3155Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, συμμετείχε στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 8 Νοεμβρίου, με θέμα την παρουσίαση του 1ου Πιλοτικού Προγράμματος Διαδημοτικών Πολιτιστικών Δρώμενων παναττικής εμβέλειας, από τον Τομέα Πολιτισμού του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλων –Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ).

vst_3127 vst_3116Η παρουσίαση έγινε από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ, κ. Γιώργο Πατούλη και την Εντεταλμένη Σύμβουλο Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ, κ. Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη. 

Το Πρόγραμμα Διαδημοτικών Πολιτιστικών Δρώμενων έχει στόχο να προσφέρει στους δημότες περισσότερες ευκαιρίες πνευματικής και καλλιτεχνικής απόλαυσης, αξιοποιώντας το πολιτιστικό δυναμικό, αλλά και τις δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης τόνισε, μεταξύ άλλων: «Είναι χρέος των Δήμων να λειτουργήσουν ως πυλώνες ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση, την οικονομική αλλά και την κοινωνική, που βιώνει η χώρα τα τελευταία χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του ΕΔΔΥΠΠΥ, η οποία φιλοδοξεί,  αυτή τη φορά, να στηρίξει την ψυχική και πνευματική υγεία των πολιτών σε μια δύσκολη περίοδο, αξιοποιώντας το ισχυρότερο πλεονέκτημα που διαθέτουμε ως έθνος, αυτό του πολιτισμού.

Θέλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο και την Εντεταλμένη Σύμβουλο Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ για την αξιόλογη αυτή προσπάθεια, την οποία είμαι βέβαιος ότι θα αγκαλιάσουν όλοι οι δήμοι.»

Το Πρόγραμμα θα διεξαχθεί από την Κυριακή 13 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 και θα περιλαμβάνει 4 θεματικά φεστιβάλ: Χορωδίας, Κλασικής & Μοντέρνας Μουσικής, Θεάτρου και Παραδοσιακών Χορών. Παράλληλα, θα διεξαχθούν ανεξάρτητες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, όπως φιλανθρωπική διαδημοτική συναυλία, θεατρική παράσταση και βραδιά κινηματογραφικής μουσικής.

Οι εκδηλώσεις του 1ου πιλοτικού προγράμματος θα λάβουν χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, στο Κλειστό Γυμναστήριο “Σπύρος Λούης” στο Μαρούσι, στο Αμφιθέατρο ΟΤΕ ACADEMY και σε άλλους χώρους. Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.