Ο Δήμος Σαρωνικού δυναμικά παρών στην εκστρατεία Let’s Do It Greece 2017

Δυναμικά θα συμμετέχει και φέτος ο Δήμος Σαρωνικού στην πανελλήνια εθελοντική πρωτοβουλία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης Let’sDoItGreece.
Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σαρωνικού, κ. Γιώργου Σωφρόνη, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη ενημερωτική συνάντηση φορέων και συλλόγων του Δήμου, προκειμένου να προγραμματιστούν τοπικές δράσεις ενόψει της Κυριακής 2 Απριλίου, που έχει οριστεί ως ημέρα διεξαγωγής της εκστρατείας Let’sDoItGreeceγια το 2017. 

Στη συνάντηση έδωσαν το παρών περισσότεροι από 40 φορείς και σύλλογοι του Δήμου, οι οποίοι ενημερώθηκαν και δήλωσαν συμμετοχή στις εθελοντικές δράσεις. Παρούσες στη Συνάντηση ήταν οι Εκπρόσωποι Ομάδας Συντονισμού του Let’sDoItGreece-Σαρωνικός κ. Πολίδου Μιρέλλα, κ. Γιαννάκη Δήμητρα και κ. Ιωαννίδη Αναστασία. Η παρουσίαση της εκστρατείας έγινε από την κ. Πολίδου, ενώ η κ. Ιωαννίδου, παρουσίασε αρχικές ιδέες και κατευθύνσεις για τις φετινές δράσεις. Στη συνέχεια προβλήθηκε το βίντεο συμμετοχής του Δήμου Σαρωνικού, που επιμελήθηκε ο κ. Ξυγκάκης Αγαμέμνων.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με σύντομη παρέμβαση του Δημάρχου Σαρωνικού, κ. Γιώργου Σωφρόνη, ο οποίος αναφέρθηκε στην αξία του εθελοντισμού. Μεταξύ άλλων, ο κ. Σωφρόνης τόνισε: «Ο εθελοντισμός είναι δείγμα προόδου για κάθε κοινωνία. Είναι η κορυφαία έκφραση του ρόλου του ενεργού και υπεύθυνου πολίτη, σε τοπικό αλλά και σε ευρύτερο επίπεδο. Σαφώς ο ρόλος του δεν είναι να υποκαταστήσει το κράτος και τους θεσμοθετημένους φορείς του. Μπορεί όμως να υπηρετήσει ουσιαστικά τον κοινό στόχο για μια καλύτερη κοινωνία, για ένα βιώσιμο περιβάλλον, για έναν κόσμο που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας.
Η  κινητοποίηση και η συμμετοχή των τοπικών φορέων στις δράσεις του Let’s Do It Greece αποτυπώνουν το υψηλό επίπεδο ανάπτυξης του εθελοντισμού στο Δήμο μας. Δεν μπορούμε παρά να είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι η τοπική μας κοινωνία αγκαλιάζει με όλο και περισσότερο ενθουσιασμό τη σημαντική αυτή πανελλαδική πρωτοβουλία. Είμαστε όμως ακόμη πιο υπερήφανοι γιατί στο Δήμο Σαρωνικού ο εθελοντισμός και η κοινωνική προσφορά δεν είναι θέμα μιας ημέρας, αλλά αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας και της καθημερινότητάς μας.»


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.