Ο Δήμος Μαρκοπούλου τιμά την παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΙΜΑ THN ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥΟ Δήμος Μαρκοπούλου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Πρόληψης και για τον Καρκίνου του Μαστού, που εορτάζεται στις 25 Οκτωβρίου και κατόπιν της ένταξής του στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.), προσφέρει δωρεάν μαστογραφίες σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες, καθώς η πρόληψη, αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο στην Υγεία.  Η οικονομική κρίση και η ανεργία που μαστίζουν την κοινωνία μας, καθιστούν δύσκολο ως αδύνατο για μία μεγάλη μερίδα του γυναικείου πληθυσμού, να προβεί στην έγκαιρη διάγνωση του μαστού.

Το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. και ο Σύλλογος Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Αγ. Ανάργυροι», μέσω της ειδικής Προγραμματικής Συμφωνίας με το Νοσοκομείο «Οι Άγιοι Ανάργυροι», έχουν προσφέρει από τον Οκτώβριο του 2012 μέχρι και σήμερα, περίπου 3.000 δωρεάν εξετάσεις, σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες. Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος παρέχει κάθε Πέμπτη και Παρασκευή (ώρα προσέλευσης 09:00, στο Κέντρο Μαστού, Τίρυνθος 2, Άνω Πατήσια) τον ειδικό ψηφιακό μαστογράφo του για εξέταση των ανασφάλιστων γυναικών των Δήμων-μελών του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την Υγεία των πολιτών, και επειδή θεωρεί επιβεβλημένη τη δική του παρέμβαση, πήρε την πρωτοβουλία να προσφέρει δωρεάν μαστογραφίες στις γυναίκες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του Δήμου, σε συνεργασία με το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.

Ο Δήμος έχει ήδη προγραμματίσει δωρεάν μαστογραφικές εξετάσεις και μεταφορά των ενδιαφερομένων γυναικών στο Νοσοκομείο «Οι Αγ. Ανάργυροι», την Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015. 

Το Πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου, αφορά ανασφάλιστες γυναίκες ηλικίας 40 έως 60 ετών, οι οποίες δεν έχουν ιστορικό καρκίνου του μαστού και δεν έχουν υποβληθεί σε μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την αίτηση συμμετοχής, είναι τα εξής:

  • Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.
  • Εκκαθαριστικό Σημείωμα Εφορίας, με ετήσιο ατομικό εισόδημα έως 6.000 Ευρώ και έως 12.000 Ευρώ οικογενειακό, προσαυξανόμενο κατά 1.000 Ευρώ για κάθε παιδί.
  • Βιβλιάριο Απορίας (εφόσον υπάρχει).
  • Αντίγραφο της σελίδας θεώρησης, όσων γυναικών το βιβλιάριο υγείας έχει λήξει.

Οι ενδιαφερόμενες γυναίκες μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μαρκοπούλου (Χρ. Μεθενίτη 7, Μαρκόπουλο),

Πληροφορίες:

Βασιλική Σταύρου, Κοινωνική Λειτουργός, Τηλ. 22990 20174.

Μαρία Κιμπιζή, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας, τηλ. 697 7786089.

Στα πλαίσια της πρόληψης του καρκίνου του μαστού, ο Δήμος Μαρκοπούλου δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες που επιθυμούν, να ενταχθούν στο Πρόγραμμα, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.