Ο Δήμαρχος Σαρωνικού στις Βρυξέλλες, για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων

img_1021Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων, η οποία διοργανώθηκε στις Βρυξέλλες από τις 10 έως τις 13 Οκτωβρίου, συμμετείχε ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, ως μέλος της αντιπροσωπείας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.) Η εκδήλωση, η οποία διεξάγεται σε ετήσια βάση, αποτελεί τη σημαντικότερη ευρωπαϊκή συνάντηση των περιφερειών και πόλεων. Διοργανώνεται από κοινού από την Επιτροπή των Περιφερειών και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και παρέχει την ευκαιρία στους εκπροσώπους περιφερειακών και τοπικών αρχών να ανταλλάξουν ορθές πρακτικές και τεχνογνωσία στον τομέα της περιφερειακής και αστικής ανάπτυξης.

img_1006 img_1015Στο πλαίσιο της φετινής εκδήλωσης, η οποία είχε γενικό τίτλο «Περιφέρειες και πόλεις για τη βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη» διοργανώθηκε σειρά ενημερωτικών ομιλιών, εργαστηρίων και συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης για θέματα όπως η προσέλκυση επενδύσεων, η προώθηση της καινοτομίας και της ενεργειακής αποδοτικότητας, η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, καθώς και η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών επενδυτικών και διαρθρωτικών ταμείων.

Ο κ. Σωφρόνης, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, συμμετείχε σε πέντε εργαστήρια τα οποία εστίασαν σε θέματα καταπολέμησης της φτώχειας σε τοπικό επίπεδο, επιχειρηματικής ανάπτυξης, έξυπνης εξειδίκευσης και βιώσιμης ανάπτυξης του θαλάσσιου και ναυτιλιακού τομέα.

Μετά το πέρας των εργασιών της συνάντησης, ο κ. Σωφρόνης δήλωσε:

«Η συμμετοχή σε μια διοργάνωση όπως αυτή είναι εξαιρετικά χρήσιμη για τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης. Σε μια εποχή όπου οι τοπικές κοινωνίες αντιμετωπίζουν σήμερα σημαντικές προκλήσεις, σε οικονομικό, κοινωνικό αλλά και περιβαλλοντικό επίπεδο, είναι σημαντικό να έχουμε πρόσβαση στη συσσωρευμένη γνώση και την εμπειρία άλλων πόλεων και περιφερειών. Μέσα από την αξιοποίηση καλών παραδειγμάτων και την υιοθέτηση καινοτόμων πρακτικών, μπορούμε να δώσουμε ρεαλιστικές λύσεις σε προβλήματα που μας απασχολούν και να διασφαλίσουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής, όχι μόνο για τη σημερινή γενιά, αλλά και για αυτές που ακολουθούν.»


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.