ΟΧΙ του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος Φάμελου στη μεταφορά λυμάτων στην Ψυττάλεια

Ένα ΟΧΙ και ένα ΝΑΙ ήταν οι απαντήσεις του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Φάμελου στα ερωτήματα που έθεσε αντιπροσωπεία του Δήμου Σαρωνικού στην σημερινή συνάντηση για τα εκκρεμή θέματα που αφορούν το αποχετευτικό και το κοιμητήριο.

Ο κ. Φάμελος επέμεινε στην μέχρι τώρα άποψη της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής ότι τα λύματα του Σαρωνικού δεν μπορούν οδηγηθούν στην Ψυττάλεια προβάλλοντας όλους αυτούς τους λόγους που έχουν μέχρι σήμερα διατυπωθεί απ΄ όσους αρνούνται να αποδεχτούν μια πρόταση που μόνο ο Φιλίππου και ο Τσαλικίδης υποστηρίζουν. 

Στον αντίποδα ο κ. Υπουργός θεώρησε απολύτως λογικό το αίτημα του Δήμου να αποχαρακτηριστεί η έκταση στην Γερακίνα της Παλαιάς Φώκαιας, που είχε χαρακτηριστεί ως αναδασωτέα μετά την πυρκαγιά του 2012, ώστε να προχωρήσει η χωροθέτηση κοιμητηρίου. 

Δεν υπογράφει ο Υπουργός την πρόταση για Ψυττάλεια.

Ο Δήμαρχος έθεσε υπόψη του Υπουργού όλες τις πτυχές του ζητήματος της αποχέτευσης, παρουσιάζοντάς του τόσο την πρόταση για την κατασκευή τοπικού Κ.Ε.Λ., όσο και την πρόταση που υποστηρίζεται για μεταφορά των λυμάτων του Δήμου στο ΚΕΛ της Ψυττάλειας.

Ο Υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει η πρόταση της Ψυττάλειας, γιατί ο συγκεκριμένος χώρος λειτουργεί ήδη οριακά και δεν μπορεί να δεχθεί επιπλέον λύματα κι από άλλες περιοχές.

Για την επίλυση του αποχετευτικού του Δήμου Σαρωνικού πρόκρινε ως καλύτερη λύση την πρόταση για κατασκευή τοπικού ΚΕΛ, Πράσινου Σημείου και Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το οποίο χαρακτήρισε πρότυπο έργο. Ενώ υποστήριξε ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος την εκτέλεση όλων των αντίστοιχων μεγάλων έργων που προωθεί η ΕΥΔΑΠ.

Εμφανίσθηκε πρόθυμος να παραστεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού και να παρουσιάσει επίσημα τις θέσεις του πάνω στο ζήτημα της αποχέτευσης , ενώ επισήμανε τον κίνδυνο αν δεν βρεθεί σύντομα μια ρεαλιστική και βιώσιμη λύση, να ξεκινήσει ο καταλογισμός προστίμων στο Δήμο.

Θετική στάση για την ίδρυση νέου Κοιμητηρίου

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γ. Σωφρόνης έθεσε στον Υπουργό το θέμα τη ίδρυσης νέου Κοιμητηρίου στη θέση Χαράδρα , στην περιοχή Γερακίνα της Παλαιάς Φώκαιας. Για να γίνει όμως το κοιμητήριο στο συγκεκριμένο χώρο, πρέπει το Υπουργείο να άρει το χαρακτηρισμό της περιοχής ως αναδασωτέας.

Στο συγκεκριμένο θέμα ο Υπουργός ήταν θετικός κι αναμένεται στο επόμενο διάστημα να υπάρξουν θετικές εξελίξεις.

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.