Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορωπίου για το αποχετευτικό του παραλιακού Μετώπου

Ομόφωνη υπήρξε η χθεσινή (18/9/2018) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορωπίου, για το αποχετευτικό του παραλιακού μετώπου, στο οποίο θα συνδεθεί και ο Δήμος Σαρωνικού.

Σε συνομιλία με τον Δήμαρχο Κορωπίου κ.  Δημήτριο Κιούση, μας ενημέρωσε ότι ο Δήμος Κορωπίου ανέλαβε την ευθύνη να επιλύσει ένα χρόνιο πρόβλημα, το οποίο θα επέσυρε σοβαρότατα πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά κυρίως για να διαφυλαχτεί το παραλιακό μέτωπο από την ρύπανση. 

Τα λύματα του παραλιακού μετώπου θα οδηγηθούν στο κατασκευαζόμενο Κ.Ε.Λ. του Κορωπίου – Παιανίας που βρίσκεται στα  Νότιο – Ανατολικά του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος. Ο Δήμος, όπως είπε ο κ. Δήμαρχος., είχε ζητήσει από τριετίας από την ΕΥΔΑΠ να εγκρίνει και να συντάξει τις μελέτες γι΄ αυτό το έργο, αλλά μόλις φέτος απάντησε θετικά, αφού εξασφαλίστηκε η διάθεση των επεξεργασμένων αποβλήτων (νερό) στον αγωγό που θα τα οδηγεί στη θάλασσα σε περίπτωση υπερχείλισης της τεχνητής λίμνης υδροβιότοπου που θα δημιουργηθεί στην περιοχή του Κ.Ε.Λ.

Τα επεξεργασμένο νερό, το οποίο έχει χαρακτηρισθεί ως “θησαυρός”, θα συγκεντρώνεται στην τεχνητή λίμνη που θα κατασκευαστεί και θα χρησιμοποιείται για άρδευση της ευρύτερης περιοχής, δυνατότητα που δυστυχώς θα στερηθεί ο Σαρωνικός, όπως θα συνέβαινε εάν το Κ.Ε.Λ. κατασκευαζόταν στα όριά του. 

Ο αγωγός απορροής που έχει ήδη κατασκευαστεί και εκβάλει στην περιοχή μεταξύ Πόρτο Ράφτη και Χαμολιάς του Δήμου Μαρκοπούλου, θα επιμηκυνθεί κατά ένα χιλιόμετρο προς τα ανοικτά της θάλασσας. Να σημειώσουμε ότι στον ίδιο αγωγό, όπως φαίνεται στην φωτογραφία, συνδέεται και ο αγωγός του Κ.Ε.Λ. του Δήμου Μαρκοπούλου, ο οποίος θα συλλέγει τα λύματα των Καλυβίων και του Κουβαρά. 

Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το Δημοτικό συμβούλιο Σαρωνικού προκειμένου να αποφασίσει την ένταξη του δικτύου του Δήμου στο ΚΕΛ Κορωπίου – Παιανίας. 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορωπίου για το αποχετευτικό του παραλιακού Μετώπου”

  1. Ο/Η Πάνος Β λέει:

    “δυστυχώς θα στερηθεί ο Σαρωνικός” αυτό τα λέει ΟΛΑ. Οι δημότες θα πληρώνουν στην καλυτερη περίπτωση τουλαχιστον το 75% για κάθε κυβικό κατανάλωσης νερού και νερό για αρδευση δεν θα έχουν.
    Αγωγός απορροής γιατί θα υπάρχει? Γιατί οπως τα περισσότερα έργα βιολογικών στην Ελλάδα έχουν πρόβλημα συντήρησης και απολύμανσης του νερού και θα καταλήγει στην θάλασσα. Οταν δε, θα ελέγχετε από τους αρμόδιους φορείς για πιστοποίηση θα δουλευει ρολόι.
    Οσο για τα αντλιοστάσια τι θα γίνει και βεβαια για τους αγωγούς που θα ξεκινούν για να πανε 10 χλμ στο Κορωπί μέχρι 25 χλμ? Οταν θα έρθει το έργο στην πόρτα σου πόσα θα θέλει ο εργολάβος για να σου συνδέσει τον αγωγό που βαση της ΕΥΔΑΠ είναι με εκείνη την περιφημη φορμουλα απο 1000Ε μεχρι 2500 ανάλογα το μηκος του αγωγού, το πλάτος και υψος του σπιτιου? Τα μισα λένε στον κόσμο και οσα συμφέρουν.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.