Ολοκληρώθηκε το οδικό έργο «Κόμβος Ιππικού Κέντρου – Καλύβια – Λαγονήσι- Ανάβυσσος», χωρίς την Ανάβυσσο

Οδικός άξοναςΟλοκληρώθηκε τελικά το μεγαλύτερο οδικό έργο της Περιφέρειας Αττικής. Σύμφωνα με έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής στις 5 Φεβρουαρίου συγκροτείται επιτροπή προσωρινής παραλαβής του έργου «Βελτίωση του οδικού τμήματος Κόμβος Ιππικού Κέντρου – Καλύβια – Λαγονήσι- Ανάβυσσος». Το έργο ελάχιστα αφορά την Ανάβυσσο και κατ΄ ευφημισμό περιέχεται στον τίτλο η πόλη. Όπως είναι γνωστό στο τμήμα της Λεωφόρου Αναβύσσου, από τον κόμβο της οδού Καλυβίων μέχρι τον κόμβο της Παραλιακής Αθηνών – Σουνίου, δεν έχει υποστεί κάποια βελτίωση ή διαπλάτυνση πέραν από μία αντιολισθηρή στρώση κυκλοφορίας πάχους 4 εκ. και μια διαγράμμιση.     

Αρχικός ανάδοχος του έργου ήταν η ΠΡΙΣΜΑ ΔΟΜΗ η οποία τον Μάρτιο του 2015 υποκαταστήθηκε από την μητρική εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ επιχειρηματικών συμφερόντων Μπόμπολα. Το έργο που υπογράφηκε στις 12 Οκτωβρίου 2011 με ανάδοχο την ΠΡΙΣΜΑ ΔΟΜΗ είχε εξαρχής προβλήματα με τις απαλλοτριώσεις και η αρχική προθεσμία των 30 μηνών ξεπεράστηκε.

Με αποφάσεις της Περιφέρειας τα έργα πήραν κατά σειρά παράταση για 29.12.2014, 29.3.2015, 28.8.2015 και 30.11.2015 που ήταν και η οριστική.

Το συγκεκριμένο έργο που θα συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της περιοχής, καθώς και στη διευκόλυνση της διέλευσης των οχημάτων και αποτελεί ένα έργο τεράστιας σημασίας για την ανάπτυξη της περιοχής.

Τώρα σε δημοπράτηση από την Περιφέρεια βρίσκεται έργο για τον ηλεκτροφωτισμό του οδικού άξονα κόστους 595.000 ευρώ.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

2 Responses to “Ολοκληρώθηκε το οδικό έργο «Κόμβος Ιππικού Κέντρου – Καλύβια – Λαγονήσι- Ανάβυσσος», χωρίς την Ανάβυσσο”

  1. Ο/Η Συριανος λέει:

    Εργο μισο αν με ειχε ακουση οκ.Φιλλιππου να περαση ενα.αγωγ οαεριου ειναι κριμα δεν ειπα σαν Στεφανου νικος αλλα σαν Γραματεας του παλιτιστικου Βαλομανδρας

  2. Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ λέει:

    Ο δρόμος ειναι πολυ εξηπυρετικός διότι γλυτώνεις τόν κάκιστο περιφεριακό δρόμο τών Καλυβίων.Η σήμανση στήν εισοδο από Μαρκόπουλο γιά το που οδηγεί δρόμος ειναι απούσα και οι οδηγοί που κατευθύνονται πρός Ανάβυσσο/Λαγονίσι/Παραλία ειναι αναγκασμένοι νά πηγαίνουν μέσω Καλυβίων,εκτός από εμάς τούς ντόπιους πού το γνωρίζουμε.Επομένως ας ξυπνήσει ο Δήμος Σαρωνικού και να φροντίσει για την σήμανση

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.