Ξεκίνησαν τη λειτουργία τους οι έξι πλέον Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Σαρωνικού

IMG_1459-2Τη Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015 τελέστηκε αγιασμός στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Σαρωνικού, σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, παρευρέθηκε στον αγιασμό όλων των σταθμών,  καθώς επίσης η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.  Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των γονέων αλλά και των φίλων και συγγενών των μικρών μαθητών, η οποία δημιούργησε μια ιδιαίτερα ζεστή και συγκινησιακή ατμόσφαιρα.

IMG_1432-2Οι νεαροί μαθητές έχουν ξεκινήσει να φοιτούν από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Πλέον των πέντε σταθμών του Δήμου στα Καλύβια, στην Ανάβυσσο, στο Λαγονήσι και στην Παλαιά Φώκαια, για πρώτη χρονιά ξεκίνησε τη λειτουργία του και ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός στην Ανάβυσσο.

Συνολικά 420 νήπια φιλοξενούνται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Σαρωνικού από τις 07:00 έως τις 16:00 καθημερινά. Προκειμένου να υποδεχτούν τους μικρούς μαθητές, οι υπηρεσίες του Δήμου, οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι των σταθμών προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες εργασίες ευπρεπισμού και καθαριότητας των χώρων, ώστε να διασφαλίζεται η τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας και υγιεινής.

Ο Δήμος Σαρωνικού καταβάλει κάθε προσπάθεια για τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, καθώς πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει στις οικογένειες των δημοτών και των κατοίκων. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που για μια ακόμα χρονιά οι μικροί μας φίλοι θα περνούν δημιουργικά την ημέρα τους, στους άρτια εξοπλισμένους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας. Οι εκπαιδευτικοί και όλοι οι εργαζόμενοι στους σταθμούς, έμπειροι και με ιδιαίτερη ευαισθησία, αποτελούν εγγύηση για τους γονείς και για μια ακόμα χρονιά θα καθοδηγήσουν τους μικρούς μαθητές στο δρόμο της γνώσης και της δημιουργικότητας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, γιατί φέτος ξεκινά να λειτουργεί και ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός στην Ανάβυσσο, το σύγχρονο αυτό νέο κτίριο, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες της Αναβύσσου αλλά και των όμορων περιοχών της Σαρωνίδας και της Παλαιάς Φώκαιας και ξεκινά, επιτέλους, να επιτελεί το σκοπό ύπαρξης του. Γνωρίζουμε, πόσο αναγκαία είναι η ύπαρξη και λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών, τόσο λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, αλλά και των εργασιακών υποχρεώσεων των γονιών. Τον επόμενο χρόνο ένας ακόμα σταθμός θα προστεθεί στους ήδη υπάρχοντες, αυτός του Κουβαρά, οι εργασίες ανέγερσης του οποίου ξεκίνησαν εδώ και δέκα περίπου ημέρες. Ευχόμαστε καλή αρχή στα 420 παιδάκια, να έχουν μια υπέροχη και γεμάτη μάθηση και εμπειρίες σχολική χρονιά» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.