Νικόλαος Μεσογαίας και Λαυρεωτικής: Από μένα και μόνο θα παίρνετε το Άγιο Φως

Όταν πριν από λίγα χρόνια μπήκε φραγμός στην ασύδοτη συμμετοχή κάθε λογής “επισήμων” στη μεταφορά του Αγίου Φωτός από το κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα, στην Αθήνα, υπήρξαν αρκετοί που διαμαρτυρήθηκαν, γιατί έκαναν show τα οποία “πούλαγαν” στα μέσα ενημέρωσης, για ψηφοθηρικούς λόγους. Τώρα έρχεται ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος Χατζηνικολάου να βάλει τους δικούς του κανόνες στη διανομή του Αγίου Φωτός σε κάθε γωνιά της μητροπολιτικής περιοχής του.

Όπως ανακοίνωσε ανήμερα της Κυριακής των Βαΐων “φέτος και για πρώτη φορά θα γίνει από εμάς προσωπικώς η διανομή του Αγίου Φωτός σε όλες τις Ενορίες της Μητροπόλεώς μας από το Ιερό Προσκύνημα του Χριστού στα Σπάτα στις 8:00 μ.μ. κατόπιν σύντομης τελετής”.

Έτσι ο κ. Χατζηνοκολάου καλεί εκεί τους ιερείς των ενοριών “με αντιπροσωπευτική συνοδεία πιστών να προσέλθουν με κατάλληλα “ευπρεπισμένα” φαναράκια, προκειμένου να λάβουν το άγιο Φως από τα χέρια μας ως Μητροπολίτου της Επαρχίας μας και να το μεταφέρουν σε όλες τις Ενορίες, τα εκκλησάκια και τα σπίτια”.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, δεν θα πηγαίνουν οι δήμαρχοι στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” για να παραλαμβάνουν το Άγιο Φως, αλλά στην έδρα του μητροπολίτη, διαφορετικά, που ξέρετε μπορεί να τους επιβληθεί και πρόστιμο. 

Σε ότι αφορά τα φαναράκια, ας δώσουν προσοχή οι ενδιαφερόμενοι να είναι κατάλληλα και ευπρεπισμένα, όχι ότι κι΄ ότι. 

Πηγή: notioanatolika.gr


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.