Να αλλάξουν όνομα οι περιφέρειες και να ονομάζονται Νομαρχίες, προτείνουν Αντιπεριφερειάρχες!!!

Βαρυσήμαντες προτάσεις κατέθεσαν οι Αντιπεριφερειάρχες Φιλίππου και Βασιλείου, στα πλαίσια της συζητούμενης αναθεώρησης του Καλλικράτη. Να αλλάξουν όνομα οι Αντιπεριφέρειες και να ονομάζονται Νομαρχίες!!!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι Αντιπεριφερειάρχες εκφράζουν την “ριζική τους διαφωνία” με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις και πρότειναν την μετονομασία. δεν γνωρίζουμε εάν υπήρξαν διαφωνίες και σε σοβαρά θέματα επί των προτάσεων της αναθεώρησης, αλλά μόνο αυτές είδαμε να δημοσιοποιούνται. 

Συγκεκριμένα στην πρόταση τους χαρακτηρίζουν απαραίτητη την αναβάθμιση των Περιφερειακών Ενοτήτων και στο πλαίσιο του δημοκρατικού τρόπου αποκέντρωσής τους και ανάδειξής τους σε θεσμό τοπικής διακυβέρνησης. Την καθιέρωση και πάλι του όρου Νομαρχία που έχει μεγάλη ιστορικότητα για τη χώρα μας (αντί του όρου Περιφερειακή Ενότητα), ο δε αντιπεριφερειάρχης να αποκαλείται νομάρχης.

Οι παραπάνω προτάσεις, καταλήγουν οι αντιπεριφερειάρχες, «συμβάλλουν ουσιαστικά, τόσο στην αποκέντρωση του διοικητικού μοντέλου της χώρας σε επίπεδο περιφέρειας, όσο και στην ενδοπεριφερειακή αποκέντρωση που φέρνει τις Περιφέρειες -ως φορείς αυτοδιοίκησης που είναι- πιο κοντά στον πολίτη».


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.