Νέα Πρωτοδικεία σε Ανατολική και Δυτική Αττική προανήγγειλε ο Υπ. Δικαιοσύνης

Την ψήφιση νομοσχεδίου για το «σπάσιμο» του Πρωτοδικείου Αθηνών σε δύο επιμέρους, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, προανήγγειλε χτες ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής. Συναντήθηκε με τους επικεφαλής της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλ. Ζαγοραίο, και του Πρωτοδικείου, Ελ. Γεωργίλη, καθώς και με εκπροσώπους των δικαστικών υπαλλήλων, παρουσία του γγ του υπουργείου, Δ. Παπασπύρου. «Μέσα στο 2018 θα έχουμε τελειώσει τη διαδικασία της εξεύρεσης κτιρίων που θα στεγάσουν τα νέα Πρωτοδικεία Ανατολικής και Δυτικής Αττικής και η στέγαση θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2019».

Ανακοίνωσε επίσης την άμεση σύσταση της δικαστικής αστυνομίας. «Το νομοσχέδιο έχει παραδοθεί και πιστεύω ότι μέχρι τον Σεπτέμβρη θα ψηφιστεί (…) Σε αυτό θα περιλαμβάνονται και διατάξεις που θα αφορούν επιστημονικό προσωπικό, για παράδειγμα σε ανακριτές διαφθοράς που θα επεξεργάζονται ζητήματα σε υποθέσεις που χρειάζονται ειδικές γνώσεις, αλλά και η στελέχωση της δικαστικής αστυνομίας με προσωπικό που θα αναλάβει κατά κύριο λόγο αστυνομικά καθήκοντα», είπε.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.