Νέα λεωφορειακή γραμμή 123 Σαρωνίδα – Ανάβυσσος Ικανοποιείται μια σημαντική διεκδίκηση των κατοίκων και της Δημοτικής Αρχής

untitled-attachment-00075Νέα λεωφορειακή γραμμή δημιουργήθηκε από τον ΟΑΣΑ για την εξυπηρέτηση των περιοχών της Σαρωνίδας και της Αναβύσσου. Πρόκειται για την ικανοποίηση μιας σημαντικής διεκδίκησης της Δημοτικής Αρχής, η οποία υποστήριξε ενεργά σχετικό αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και τις προσπάθειες τοπικών φορέων της περιοχής. Για το θέμα αυτό, ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης είχε απευθυνθεί στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ, κ. Ιωάννη Σκουμπούρη, στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε πριν το καλοκαίρι. 

untitled-attachment-00078 untitled-attachment-00081Η νέα γραμμή 123 Σαρωνίδα – Ανάβυσσος έχει αφετηρία στη λεωφόρο Σαρωνίδας, μεταξύ της οδού Λευκάδος και της Λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου. Η διαδρομή της είναι κυκλική και διέρχεται από τη Λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, την περιφερειακή οδό Λάκκας, τη λεωφόρο Καραμανλή, τη λεωφόρο Σαρωνίδος και τις οδούς Κεφαλληνίας, Ποσειδώνος και Λευκάδας, για να καταλήξει στην αφετηρία της λεωφόρου Σαρωνίδας. 

Πρώτη ημέρα λειτουργίας της νέας γραμμής ήταν η Παρασκευή 21 Οκτωβρίου. Μεταξύ των πρώτων επιβατών ήταν ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, ο Αντιδήμαρχος, κ. Σάββας Γκέραλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Σαρωνικού, κ. Γιάννης Πρέκας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αγίας Τριάδας Βούρλων, κ. Νίκος Πάστρας.

Ο κ. Σωφρόνης δήλωσε: «Η εξέλιξη αυτή αποτελεί τη δικαίωση μιας μεγάλης προσπάθειας, που ξεκίνησε από την τοπική κοινωνία και στηρίχθηκε από τη δημοτική αρχή. Η νέα λεωφορειακή γραμμή θα διευκολύνει την καθημερινότητα πολυάριθμων συμπολιτών μας. Μάλιστα, όπως συζητήσαμε και με τους εκπροσώπους της ΕΘΕΛ κατά τα διάρκεια της πρώτης αυτής διαδρομής, το δρομολόγιο μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά στην πορεία, με στόχο να εξυπηρετήσει ακόμη καλύτερα τους δημότες. Συνεχίζεται τώρα η προσπάθειά μας για την επέκταση του δρομολογίου, ώστε να καλυφθεί και η περιοχή της Παλαιάς Φώκαιας.»


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.