Νέα καταγγελία Τσαλικίδη για την χρήση της παράνομης χωματερής της Παλαιάς Φώκαιας από τον Δήμο

Φορτηγό του συγγενή του Τσαλικίδη

Φωτογραφία αρχείου

Καταγγελία και από τον Δήμαρχο

Σε νέα καταγγελία προέβη ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Μανώλης Τσαλικίδης, για την χρήση από τον Δήμο, της υπό ανάπλαση παράνομης χωματερής της Παλαιάς Φώκαιας. Συγκεκριμένα ο κ. Τσαλικίδης ανέφερε ότι οχήματα του Δήμου, μεταφέρουν απορρίμματα και πράσινα κλαδέματα και τα εναποθέτουν στην είσοδο της χωματερής, εφιστώντας  την προσοχή και προειδοποιώντας για τις ευθύνες του Δήμου σε περίπτωση πυρκαγιάς. Επίσης ανέφερε ότι η τοποθέτηση απορριμμάτων, παλαιών επίπλων κ.λπ. ενέχουν τον κίνδυνο αλλαγής του ανάγλυφου της χωματερής βάζοντας σε κίνδυνο την ανάπλασή της. Εξάλλου για τον ίδιο ακριβώς λόγο είχε ακυρωθεί η προηγούμενη ανάπλαση των δύο χωματερών του Σαρωνικού πριν από 4 χρόνια (2012). Τότε σε σχετικές καταγγελίες, ο πρώην Δήμαρχος Σαρωνικού  Πέτρος Φιλίππου υποστήριζε ψευδώς, κατά την προσφιλή του συνήθεια, ότι τα έργα ακυρώθηκαν γιατί δεν υπήρξε ενδιαφέρον και δεν προσήλθαν υποψήφιοι ανάδοχοι.

Ο Δήμαρχος κ. Σωφρόνης απαντώντας, ανέφερε και πάλι, ότι προσωρινά αποτίθενται στην χωματερή πράσινα υπολείμματα και κλαδέματα, μέχρι να υλοποιηθεί η πολιτική του Δήμου για τη δημιουργία πράσινου σημείου στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων, όπως όπως επίσης αναφέρθηκε στην προσωρινή εναπόθεση πράσινων υπολειμμάτων και κλαδεμάτων  στην περιοχή Γαλαναιΐκων στην Σαρωνίδα.

Ο Δήμαρχος στη συνέχεια ανέφερε ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Τσαλικίδης κατάγγειλε την ρίψη φυκιών στην αλάνα των αλυκών της Αναβύσσου, παρουσιάζοντας και τις σχετικές φωτογραφίες, αλλά υπήρξε η πληροφόρηση, ότι ιδιώτης ξενοδόχος μίσθωσε ιδιώτη μεταφορέα, ο οποίος συνέλεξε τα φύκια από παραλία μπροστά από την επιχείρησή του και ο οποίος μετέφερε τα φύκια στη χωματερή της Παλαιάς Φώκαιας, σημειώνοντας με νόημα ότι ο μεταφορέας είναι συγγενής του κ. Τσαλικίδη.

Τα τελευταία 10 χρόνια, έχουμε κάνει δεκάδες καταγγελίες και αναφορές μέσω δημοσιευμάτων, για την απόρριψη στην παράνομη χωματερή της Παλαιάς Φώκαιας αλλά και των Καλυβίων, παντός είδους απορριμμάτων, από αυτά που δεν μεταφέρονται στην Φυλή και είναι κυρίως μεγάλα έπιπλα, εκτός από τα κλαδέματα που κυριολεκτικά πνίγουν τον Σαρωνικό. Αυτά τα τελευταία 10 χρόνια ο κ. Τσαλικίδης είχε σημαίνοντα ρόλο στα πολιτικά πράγματα της περιοχής και οι καταγγελίες μας αφορούσαν κυρίως τον ίδιο. Αυτά που σήμερα «καταγγέλλει» τα προκαλούσε ο ίδιος, αναθέτοντας σε συγγενή του την διαχείριση της χωματερής της Παλαιάς Φώκαιας και επειδή ήταν παράνομη αυτή η διαχείριση, δεν υπήρχαν και νόμιμες αναθέσεις έργου στον συγκεκριμένο επαγγελματία – συγγενή.  

Αποκορύφωμα αυτής της παράνομης και αντιπεριβαλλοντικής πολιτικής του κ. Τσαλικίδη ήταν και η πυρκαγιά που ξέσπασε στην χωματερή στις 26/11/2011. Τότε ο συγκεκριμένος επαγγελματίας – συγγενής ευρισκόμενος στην χωματερή, με την εκδήλωση της πυρκαγιάς οποία προσπάθησε να σβήσει μόνος του, καλύπτοντάς την με χώμα με μπουλντόζα που στάθμευε μονίμως στο χώρο, χωρίς να ειδοποιήσει έγκαιρα την πυροσβεστική υπηρεσία όπως όφειλε. Τελικά χάριν την επέμβασης της Π.Υ. Λαυρίου, έστω και καθυστερημένα, περιορίστηκε η πυρκαγιά στον χώρο και δεν επεκτάθηκε προς το Θυμάρι (δείτε video).

Το συμπέρασμα μας είναι ότι χωρίς να έχει άδικο στις καταγγελίες του, ο κ. Τσαλικίδης, επί του συγκεκριμένου θέματος, θα έπρεπε να αναλογίζεται τι έχει κάνει ο ίδιος στο παρελθόν, για τα όσα καταγγέλλει σήμερα. Με λίγα λόγια, δεν μιλούν για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου!!!  


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Νέα καταγγελία Τσαλικίδη για την χρήση της παράνομης χωματερής της Παλαιάς Φώκαιας από τον Δήμο”

  1. Ο/Η Λεωνιδας Αατερης λέει:

    Είναι κατάντια να μιλάει ο Τσαλικίδης για την χωματερή.
    Ο άνθρωπος που για οκτώ χρόνια όχι μόνο έριχνε μπάζα, κλαδιά, έπιπλα και μάλιστα συγγενής του είχε την αποκλειστικότητα.
    Βέβαια έβαζε φωτιά και όχι μόνο δεν έπαιρνε μέτρα ασφαλείας αλλά τα παράταγε και έφευγε.
    Δεν ξεχνάμε τον βίο και την πολιτεία του κυρίου όσο καιρός και να περάσει. Στην περίπτωσή του ο χρόνος δεν γιατρεύει τις ανεπανόρθωτες πληγές που έκανε στον τόπο.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.