Μυρίζει σκάνδαλο στην Περιφέρεια Αττικής….

Πέρασε στα ψηλά των ειδήσεων το θέμα που έχει προκύψει στην Περιφέρεια Αττικής με την πρόθεση της τωρινής διοίκησης της να μεταφέρει τις υπηρεσίες του Κεντρικού Τομέα από την Λ. Συγγρού, που βρίσκονται σήμερα, στο… Περιστέρι και το κτίριο Συγγελίδη που φιλοξενούσε μέχρι πρότινος τον ΟΠΑΠ.

Δεν είναι μόνο η ένταση που  προκλήθηκε στο Περιφερειακό συμβούλιο, ούτε οι αντιδράσεις των εργαζομένων και το εξώδικο που έστειλαν στην Περιφερειάρχη. Έχουν προκύψει μια σειρά από σημαντικά ερωτήματα για τα οποία δεν έχουν ακόμη δοθεί και οι πιο πειστικές απαντήσεις.

Γιατί ο διαγωνισμός κατέληξε με μια και μόνη προσφορά; Τι όρους και περιορισμούς έθετε η σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος ώστε να καταλήξουν στην συγκεκριμένη αγορά των 19,8 εκατομμυρίων για την αγορά του χώρου;  Μήπως τελικά αυτή την εξέλιξη επιδίωκαν εξαρχής;

Ένα κτίριο αντικειμενικής αξίας 16 εκ. ευρώ αγοράζεται σε αρκετά μεγαλύτερη τιμή την εποχή που οι εμπορικές τιμές όλων των ακινήτων, κυρίως των εμπορικών, κινούνται πολύ κάτω των αντικειμενικών τους και το ενδιαφέρον των αγοραστών παραμένει σχεδόν μηδενικό.

Είναι εύλογο το τίμημα και γιατί τόση βιασύνη να γίνει άμεσα η μετεγκατάσταση; Μελέτη βιωσιμότητας υπάρχει (μάλλον όχι) που να αποδεικνύει την καταλληλότητα του κτιρίου και να καθορίζει το κόστος ώστε να καταστεί έτοιμο για χρήση και προσβάσιμο από ΑμΕΑ;

Ο Κεντρικός Τομέας που καλύπτει πάνω από το 1/3 της Περιφέρειας δεν διαθέτει ούτε ένα κτίριο ικανό να καλύψει τις ανάγκες του και θα πρέπει οι πολίτες του να αναγκάζονται να πηγαίνουν στον Δυτικό Τομέα για να εξυπηρετηθούν; Όταν μάλιστα η κοντινότερη στάση μετρό απέχει πάνω από… 1100 μέτρα από το κτίριο!

Κάτι μυρίζει περίεργα στην όλη υπόθεση και περιμένουμε η αντιπολίτευση της Περιφέρειας να βγει δυναμικά φτάνοντας το θέμα μέχρι τα άκρα. Η κοροϊδία της αριστερής… ηθικής μας έχει ήδη κουράσει…


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.