Με 31 τάξεις χωρίς δάσκαλο ξεκινά η σχολική χρονιά στην Αν. Αττική

ekpaideysikena31Σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο συνδικαλιστικών στελεχών σχετικά με την κατάσταση στα σχολεία της Αν.Αττικής την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων,  31 τάξεις ξεκινούν την σχολική χρονιά χωρίς δάσκαλο στην Ανατολική Αττική. 

Μετά από τις τοποθετήσεις στο ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής την Κυριακή 11/9  δασκάλων γενικής και ειδικής που προσλήφθηκαν στην Α΄ φάση 

•    τα κενά  σε δασκάλους τάξης τη μέρα του αγιασμού είναι 30 ( 22 στην Α΄ – 3ο Κερατέας,  4ο Κερατέας, 2 –   2ο Λαυρίου, 3ο Λαυρίου, Παλαιάς Φώκαιας, 2 – 1ο Πόρτο-Ράφτη,  2Ο Πόρτο-Ράφτη, Σαρωνίδα, Αγ.Μαρίνα Ν.Μάκρης, Κάτω Σούλι, 1o Βούλας, Βουλιαγμένη, 1ο Κερατέας, Αγ. Μαρίνα Κορωπίου, 2ο Κερατέας, Κουβαρά, 2ο Παλλήνης, Βαρνάβα, 1ο και  2ο Γέρακα, 4ο Παλλήνης) και 8 στη Β΄ – 2 – 2ο Αυλώνα, 1o Αγ.Στεφάνου, Άνοιξης, 7ο Αχαρνών, 18ο Αχαρνών, Χαλκουτσίου)
•    ενώ υπάρχουν 29 Τμήματα Ένταξης (ΤΕ)ειδικής αγωγής σε δημοτικά (15 στην Α΄ –  Αγ.Μαρίνα Κορωπίου,2ο Καλυβίων, 2ο Κερατέας,3ο.4ο,5ο Κορωπίου, Π.Φωκαία, Σαρωνίδα, 2ο,5ο,6ο Αρτέμιδας, Βαρνάβα,Γραμματικού,1ο, 2ο Ν. Μάκρης και 14 στη Β΄ – 8ο,11ο,19ο,28ο ,29ο Αχαρνών,Αγ.Στεφάνου,1ο Δροσιάς,3ο Διονύσου, Καλάμου, Μαρκόπουλο Ωρωπού, 1ο Ν.Παλατίων, Πολυδενδρίου, Συκαμίνου, Χαλκουτσίου ) 
•    καθώς και 9 ΤΕ σε νηπιαγωγεία ( 4 στην Α΄ – 3ο Βάρης,1ο Μαρκοπούλου.1ο Π.Ρ, 2Ο Μαραθώνα,4ο Σπάτων  και 5 στη Β΄ – 15ο,18ο, 23ο,29ο Αχαρνών,Αγ.Στεφάνου) που παραμένουν κενά, σύμφωνα με τα κενά όπως τα προσδιορίζει η Δ/νση.

Παρά τις προσπάθειες του Υπουργείου και της Δ/νσης να πετύχει επικοινωνιακά το να μη λείπει κανένας δάσκαλος από την τάξη τη μέρα του αγιασμού αυτό απέτυχε.

Βέβαια ο καθένας θα πει ότι η εικόνα κάλυψης με δασκάλους είναι σαφώς καλύτερη από άλλες χρονιές και στην Αν Αττική αλλά η πραγματική σύγκριση πρέπει να γίνει παίρνοντας υπ όψη και την τεράστια κατάργηση θέσεων εργασίας στην Αν. Αττική όπως προέκυψαν από την υπουργική απόφαση για το “νέο τύπο ενιαίου ολοήμερου σχολείου”. Έχουν περικοπεί πολύ πάνω από 100 θέσεις εργασίας  στην Αν Αττική (δάσκαλος ολοήμερου στα παλιού τύπου και σε ορισμένα μεγάλα σχολεία κλπ). Προσδιόρισαν, ουσιαστικά, μόνο τα κενά δασκάλων τάξεων υπολογίζοντας ότι η λειτουργία των ολοήμερων θα γίνει με  τα περισσεύματα των ωρών των εκπαιδευτικών από το πρωινό πρόγραμμα και καταργώντας τον ένα υπεύθυνο δάσκαλο για το ολοήμερο. 

Αποκαλυπτικό είναι ότι ενώ πέρσι δούλεψαν στην Αν Αττική 422 δάσκαλοι αναπληρωτές όλη τη χρονιά ακόμα και αν αφαιρέσουμε ένα μεγάλο αριθμό κενών που προέκυψαν από άδειες και απουσίες στη διάρκεια της χρονιάς έχει τεράστια διαφορά με τα 210 κενά  δασκάλους γενικής που προσδιόρισε και ζήτησε η Δ/νση για την κάλυψη όλων των αναγκών στην αρχή της φετινής χρονιάς. Αυτό και μόνο αποτυπώνει την τεράστια περικοπή θέσεων εργασίας που προέκυψε από τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα του υπουργείου.

Σ αυτές τις περικοπές θέσεων πρέπει να προστεθεί και σημαντικός αριθμός υπεράριθμων τμημάτων που συνεχίζουν να υπάρχουν 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.