Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σαρωνικού, κλείνει η μαύρη τρύπα αδιαφάνειας στην ΑΔΜΚΕΣ

Ανοικτή Γενική Συνέλευση της Ανώνυμης Δημοτικής Μονομετοχικής Κατασκευαστικής Εταιρείας Σαρωνικού ΑΕ (ΑΔΜΚΕΣ), πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13/7/2015. Η Γ.Σ. πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας της, με την παρουσία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Μέχρι πέρσι (2014) «συνεδρίαζε» με μοναδική παρουσία του πρώην Δημάρχου Πέτρου Φιλίππου, ως εκπροσώπου του Δήμου και ουδέποτε ενημερώνονταν επισήμως, ούτε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, πόσο δε μάλλον οι δημότες του Σαρωνικού. Αυτό τόνισε με εμφανή καταγγελτικό τρόπο ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Σωφρόνης.

Σε παρέμβασή του ο προηγούμενος Πρόεδρος της εταιρείας κ. Ζεκάκος, «κάρφωσε» τον προηγούμενο Δήμαρχο Πέτρο Φιλίππου, ότι ήταν δική του επιλογή να μην ενημερώνεται το Δημοτικό Συμβούλιο και όπως σημείωσε ο ίδιος, τους λόγους αυτής της επιλογής (του Φιλίππου), δεν μπορούσε να την γνωστοποιήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο(!). Υποστήριξε επίσης με απύθμενο θράσος, ότι υπήρχαν κάποιες δραστηριότητες αυτής της εταιρείας, που δεν μπορούσαν να κοινοποιηθούν και μάλιστα δήλωσε «χαρούμενος» γι΄ αυτό(!!). Το αποκορύφωμα της αμετροέπειας του πρώην προέδρου ήταν όταν δήλωσε ότι η εταιρεία δεν έπρεπε να εμφανίζει κέρδη γιατί όπως είπε τα κέρδη φορολογούνται(!!!). Έκπληκτος ο Δήμαρχος ρώτησε τον Ζεκάκο, αν θα πρέπει να είναι χαρούμενος ο Δήμος όταν έχει ζημιά η εταιρεία, για να ισοσκελίσει τα κέρδη προηγούμενων χρόνων;

Τα «καρφώματα» Ζεκάκου συνεχίστηκαν, όταν αναφερόμενος στην διαχείριση του 2014, δήλωσε ότι η Δημοτική Κοινότητα Αναβύσσου υπό την προεδρία του κ. Μανώλη Χαρίτου, έδωσε άδεια λειτουργίας στις καντίνες της Αναβύσσου στους μισθωτές (Ζουμπουρλή, Γαλάνη και Τζαβαρή), παρ΄ ότι αυτοί δεν είχαν προσέλθει να υπογράψουν και  να ανανεώσουν τις συμβάσεις τους με την ΑΔΑΜΚΕΣ. Ο Ζεκάκος είπε ότι με έγγραφό του (1/8/2014) ζήτησε από την Δημοτική Κοινότητα να ανακαλέσει τις άδειες λειτουργίας, αλλά ο Χαρίτος είπε ότι ουδέποτε έλαβε τέτοιο έγγραφο (δεν είχαν φαίνεται τηλέφωνα να επικοινωνήσουν). Η δήλωση Χαρίτου, ότι δεν έλαβε την επιστολή, διαψεύστηκε από τον Ζεκάκο, ο οποίος κάρφωσε για δεύτερη φορά τον Χαρίτο δημοσιοποιώντας συνομιλία τους, όπου ο Χαρίτος φέρετε να δηλώνει στον Ζεκάκο, «Σιγά να μην ακούσω εσένα που ήσουν σε διαφορετικό ψηφοδέλτιο και να ανακαλέσω τις άδειες».

Η 3η ρουκέτα που εξαπέλυσε ο Ζεκάκος, αφορούσε την μίσθωση των τριών καντινών της Αναβύσσου στους ίδιους μισθωτές (τους οποίους χαρακτήρισε πολιτικούς φίλους της διοικούσας παράταξης, Γαλάνης Πρόεδρος Κοινότητας Σαρωνίδας) και για το 2015 με απόφαση που έλαβε δια περιφοράς το συμβούλιο της ΑΔΑΜΚΕΣ, τον Μάιο του 2015. Ο Πρόεδρος κ. Χαρίτος  κάλεσε τηλεφωνικώς τα μέλη του Δ.Σ. και μεταξύ αυτών και τον κ. Ζεκάκο και τους ζήτησε να συμφωνήσουν στην μίσθωση των τριών καντινών, αντί ετήσιου μισθώματος 30.000 €. Όπως ανέφερε ο Ζεκάκος, ζήτησε στο τίμημα των 30 χιλ. να προστεθούν ακόμα 30 χιλ, για τα μισθώματα του 2014, τα οποία δεν είχαν καταβληθεί, λόγω της μη σύναψης σύμβασης με την ΑΔΑΜΚΕΣ αλλά και την παρέμβαση της ΕΤΑΔ που ζήτησε να εισπράξει αυτή τα μισθώματα. Τότε η απάντηση που έλαβε από τον Χαρίτο ήταν, ότι αυτό δεν μπορούσε να γίνει και έτσι ουσιαστικά χαρίστηκαν τα μισθώματα του 2014 στους καντινιέρηδες.

Η απάντηση του Χαρίτου ήρθε με την έκφραση την οποία απεύθυνε στον εαυτό του «και κερατάς και δαρμένος» και συνέχισε λέγοντας ότι ο Ζεκάκος υποστήριξε ότι έπρεπε να ζητήσω μισθώματα από τους μισθωτές οι οποίοι είναι στα δικαστήρια και διεκδικούνται τα μισθώματα από την ΕΤΑΔ. Επιρρίπτω ευθύνες στην ΑΔΑΜΚΕΣ που δεν τόλμησε να κάνει συμφωνητικά με τους μισθωτές, ενδεχομένως λόγω εκλογών και συνεχίζει: Στις 11/6/2014 οι μισθωτές κάνουν αίτηση για παράταση της μίσθωσης, στις 19/6/2014 το Τοπικό Συμβούλιο Αναβύσσου δίνει άδεια λειτουργίας στις καντίνες και στις 20/6/2014 δεν πραγματοποιείται η δημοπρασία των καντινών από την ΕΤΑΔ, όπως είχε προγραμματιστεί. Στις 23/7/2014(!) η ΑΔΑΜΚΕΣ αποφασίζει την ανανέωση των μισθώσεων, ενώ έπρεπε να το κάνει τον Απρίλιο και έρχεται τέσσερις μήνες μετά και καλεί τους μισθωτές να υπογράψουν την σύμβαση(!!). Την 1/8/2014 γίνεται το έγγραφο προς το Τοπικό Συμβούλιο Αναβύσσου περί ανάκλησης των αδειών, που δεν παραλήφθηκε ποτέ(!!!). Και συνέχισε ο κ. Χαρίτος με το τι έκανε αυτός το 2015. Στις 5/5/2015 έρχεται απαγορευτικό έγγραφο από την Κτηματική για την μίσθωση των παραλιών, δεν περιμέναμε τον Αύγουστο, αλλά στις 15/5/2015 Μαΐου υπογράφουμε συμφωνητικά με τίμημα τις 30.000 € που ήταν η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας και συμπληρώνει «Έχω την συνείδησή μου ήσυχη ότι προσπάθησα να διαφυλάξω τα συμφέροντα του Δήμου στην παραλία με προσωπικό κίνδυνο».

«Ακυβέρνητο πλοίο» χαρακτήρισε για το 2014 την Μονομετοχική, ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Σωφρόνης, «που συμπαρέσυρε στο διάβα της ότι έβρισκε μπροστά της» και συνέχισε λέγοντας ότι: «συμπαρέσυρε μια χιονοστιβάδα από χρέη και τα έφερε στον Δήμο». Επίσης ο Δήμαρχος χαρακτήρισε «δημιουργική λογιστική να εμφανίζει ζημιά η Μονομετοχική, για να μην πληρώνει φόρο» και είπε ειρωνικά απευθυνόμενος στον Ζεκάκο «μπράβο». Χαρακτήρισε «ανεύθυνη διοίκηση» το να πραγματοποιούνται δαπάνες που εγγράφονται στον προϋπολογισμό της εταιρείας, ενώ τα έσοδα μειώνονται και να εμφανίζεται ζημιά.  «Κάποιοι χρησιμοποίησαν κατά την προεκλογική περίοδο την Μονομετοχική ως εργαλείο. Αυτή είναι η πραγματικότητα», υποστήριξε ο Δήμαρχος και συμπλήρωσε: «Η Μονομετοχική έκανε έργα 74.000 € κατά την προεκλογική περίοδο, όσο είναι και η ζημιά της εταιρείας (69.366 €). Τα έργα μπορεί να ήταν απαραίτητα αλλά εκεί βασίστηκε μια προεκλογική καμπάνια». «Θα έπρεπε να ζητηθεί συγνώμη από τους δημότες, από αυτή τη διοίκηση της Μονομετοχικής, για την ζημιά την οποία προκάλεσε» κατέληξε.

Η συζήτηση έληξε με ύβρεις και κατηγορίες που εκτοξεύτηκαν μεταξύ Χαρίτου – Ζεκάκου, με εκφράσεις του τύπου είσαι ψεύτης, συκοφάντης κ.α.

Ο ισολογισμός της ΑΔΑΜΚΕΣ εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.  

Καταστάσεις της ΑΔΑΜΚΕΣ τις οποίες κοινοποίησε ο Δήμαρχος Σαρωνικού, όπου  φαίνονται δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν το 2014 από την εταιρεία παρ’ ότι εμφάνιζε ζημιά.

image1image2


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.