Μήνυμα του Δημάρχου Σαρωνικού, κ. Γιώργου Σωφρόνη για το Πάσχα

Αγαπητές Συμπολίτισσες, Αγαπητοί Συμπολίτες,

Μαζί με την Άνοιξη ήρθαν και φέτος οι Άγιες Ημέρες του Πάσχα, της μεγαλύτερης γιορτής της Χριστιανοσύνης. Μιας γιορτής που το όνομά της συμβολίζει διαχρονικά το πέρασμα από το μαρτύριο στη λύτρωση, από το πένθος και τα Πάθη στη χαρά. Συμβολίζει τη δύναμη της ανιδιοτέλειας, τη δύναμη της αγάπης να θριαμβεύει και να νικά ακόμη και το θάνατο. 

Σήμερα, σε μια εποχή όπου η Ελλάδα και οι Έλληνες δοκιμάζονται σκληρά, το μήνυμα της Ανάστασης είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Γύρω μας, δίπλα μας, σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά, υπάρχουν άνθρωποι που ανεβαίνουν σιωπηρά το δικό τους Γολγοθά, αυτόν της ανέχειας, της περιθωριοποίησης και της απόγνωσης. 

Τώρα, στον καιρό της δοκιμασίας, αξίζει να κρατήσουμε ζωντανή την πίστη και την ελπίδα. Αξίζει να βιώσουμε το νόημα της θυσίας και της Ανάστασης του Κυρίου, κάνοντας πράξη την αγάπη, τη συγχώρηση, την υπέρβαση και την προσφορά.

Ας βοηθήσουμε, λοιπόν, να φθάσει το χαρμόσυνο μήνυμα σε κάθε σπίτι. Ας θυμόμαστε ότι πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι κι ας συνεχίσουμε να νοιαζόμαστε για το πώς τα βγάζει πέρα ο διπλανός μας. Ας στραφούμε σε όσους έχουν ανάγκη, προσφέροντας απλόχερα τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας.

Το ανέσπερο Φως της Ανάστασης ας οδηγήσει τα βήματά μας, ας μας δώσει έμπνευση και κουράγιο, ώστε όλοι μαζί, ενωμένοι, να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο, για τον τόπο μας, για την πατρίδα μας.

Εύχομαι σε όλες και σε όλους Καλό Πάσχα, με υγεία, χαρά και αισιοδοξία!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.