Λαϊκή Συνέλευση του Δήμου Λαυρεωτικής στην Κερατέα

Mε εντυπωσιακή συμμετοχή δημοτών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου Λαυρεωτικής, πραγματοποιήθηκε η Λαική Συνέλευση στην Κερατέα. Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς στην εισήγησή του ενημέρωσε τους συμπολίτες μας, για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες  των πρώτων εκατό ( 100 ) ημερών της διοίκησης.

Στο επίκεντρο των ενημέρωσης από την πλευρά του Δημήτρη Λουκά τέθηκε η επιτυχής προσπάθεια της διοίκησης για την υλοποίηση ενός πάγιου αιτήματος των δημοτών, που αφορά στην κατασκευή του 12θέσιου Γυμνασίου, του 12θέσιου Δημοτικού και του διθέσιου  Ολοήμερου Νηπιαγωγείου  στην Κερατέα .

Παράλληλα το θέμα  που κυριάρχησε τόσο από την πλευρά της διοίκησης, όσο και από την πλευρά του δημοτών ήταν η υπογράμμιση της κάθετης αντίθεσης τους στη δημιουργία ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ ή οποιασδήποτε μορφής εργοστασίου σε ολόκληρη τη Λαυρεωτική, που προέβλεπε ο περιφερειακός σχεδιασμός του κ. Σγουρού και η εναρμόνισή μας με τον  Ν. 4042/12, που προβλέπει την αλλαγή του πλαισίου διαχείρισης των απορριμμάτων με έμφαση στην πυραμίδα πρόληψη- προετοιμασία για επανάχρηση- ανακύκλωση – τελική διάθεση.

Το τρίτο ζήτημα που απασχόλησε τη συνέλευση ήταν οι δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και δημουργίας δομών στήριξης των αδύναμων συμπολιτών μας. Ο Δημήτρης Λουκάς τόνισε με έμφαση ότι η Δημοτική Αρχή έχει πάρει την εντολή να μην αφήσει κανέναν πολίτη μόνο του στην κρίση, ενώ υπογράμμισε ότι πολύ σύντομα το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα αποτελεί την πρώτη δομή στήριξης του Δήμου Λαυρεωτικής.

Ο Δημήτρης Λουκάς σχολιάζοντας το θεσμό των Λαικών Συνελεύσεων δήλωσε : “Πραγματοποιήσαμε δύο εξαιρετικά πετυχημένες συνελεύσεις σε Λαύριο και Κερατέα, τόσο από την άποψη της συμμετοχής, όσο και από την άποψη των θέσεων και των απόψεων που κατατέθηκαν. Με την καθιέρωση αυτής της μορφής άμεσης επικοινωνίας και διαλόγου με τους συνδημότες μας κλείνει οριστικά ο κύκλος της εσωστρέφειας και της περιχαράκωσης της προηγούμενης δημοτικής αρχής και ανοίγει ο κύκλος της συναπόφασης και της δημοκρατικής διαβούλευσης”.

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.