Λαυρεωτική: Μειωμένες τιμές για όλους / μποναμάς της ΔΕΥΑΤΗΛ

Λογότυπο ΛαυρεωτικήςΤο Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Τηλεθέρμανσης Λαυρεωτικής (Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ), έχοντας απόλυτη επίγνωση και συναίσθηση της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας την οποία βιώνουν όλοι οι πολίτες και επιθυμώντας να εξαντλήσει τις δυνατότητες για την ελάφρυνσή τους, συνεδρίασε την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, με την παρουσία του Δημάρχου Λαυρεωτικής κ. Λουκά Δημητρίου, προκειμένου να αποφασίσει την Τιμολογιακή της Πολιτική για το 2016.  Η Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ. έχει τη νομική, αλλά κυρίως την ηθική υποχρέωση να εξισώσει τα τιμολόγια για όλους τους δημότες της Λαυρεωτικής. Και αυτό η παρούσα διοίκηση αποφάσισε να το κάνει όχι με αύξηση στις υπηρεσίες της μίας περιοχής, ώστε να φτάσουν στη τιμή της άλλης, ούτε καν με εύρεση του μέσου όρου των τιμών. Αποφάσισε να το κάνει με μείωση, ώστε όλοι να χρεώνονται με τη χαμηλότερη δυνατή τιμή.

Για το 2016 αποφάσισε τις εξής μειώσεις:

1.       Η σύνδεση όλων των ακινήτων με το δίκτυο ύδρευσης ήρθε στην τιμή που κοστολογείται στο Λαύριο, φέρνοντας μεγάλη μείωση στη Δ.Ε. Κερατέας.

Η τιμή για το Τέλος Σύνδεσης Ύδρευσης ΟΛΩΝ των Ακινήτων ΟΛΩΝ των Δημοτικών Ενοτήτων του Καλλικρατικού Δήμου Λαυρεωτικής ορίστηκε στα 495 € πλέον Φ.Π.Α. (από 609 € που ισχύει για εντός σχεδίου και 1.000 € συν το κόστος των υλικών που ισχύει για εκτός σχεδίου στην Δ.Ε. Κερατέας).

2.      Η σύνδεση των ακινήτων με το δίκτυο της αποχέτευσης αποφασίστηκε να γίνει με σταθερή χαμηλή τιμή ανά τετραγωνικό οικίας.  Όχι με τα 5,5 € πλέον ΦΠΑ ανά τετραγωνικό που ισχύει στο Λαύριο μέχρι σήμερα. Όχι με τα 102,71 ευρώ πλέον ΦΠΑ και τα υλικά και έξοδα σύνδεσης στους δημότες και η τοποθέτηση των φρεατίων σε κοινόχρηστους χώρους από ιδιώτες. Η τιμή για το Τέλος Σύνδεσης Αποχέτευσης των Ακινήτων όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του Καλλικρατικού Δήμου Λαυρεωτικής ορίστηκε στα 3€/m2 πλέον Φ.Π.Α. 23%.

Έτσι μειώνεται το Τέλος Σύνδεσης με την αποχέτευση στο Λαύριο και ακολουθείται ενιαία τιμολογιακή πολιτική

3.      Oι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ. μπορούν πλέον να διακανονίζονται σε όλη τη διάρκεια του έτους. Με ελάχιστο ποσό 40 € και έως 40 δόσεις. Με την δυνατότητα όμως να εξετάζονται με γνώμονα κοινωνικά κριτήρια, την εφαρμογή ευνοϊκότερης ρύθμισης. Σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ανέργους κλπ. οι οποίοι θα υπάρχει η δυνατότητα να ορίζεται μικρότερο ποσό από τα 40 €.

4.      Στους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς επίσης θα επιβάλλεται Τόκος Υπερημερίας 4% ετήσιο, στο οποίο θα επιβάλλεται χαρτόσημο 3,6%, όπως προβλέπουν οι διατάξεις του άρθρου 13 (παρ. 3) του Κ.Τ.Χαρτοσήμου (Πολ. 1099/2004). Αυτό είναι μια επιπλέον οικονομική ελάφρυνση στου δημότες, μιας και ο Δήμος χρεώνει πολύ υψηλότερες προσαυξήσεις και επιβάλλει και πρόστιμο.

5.      Να μη χρεώνεται κόστος επανασύνδεσης σε περίπτωση διακοπής της υδροδότησης ακινήτου σε όλη τη χωρική αρμοδιότητα της Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ.

  • Για το 2016 αποφάσισε προσωρινά να ισχύσουν για τα τέλη χρήσης ύδρευσης και αποχέτευσης τα τιμολόγια που ισχύουν έως και σήμερα στις Δημοτικές Ενότητες.

Η πιο πάνω απόφαση έχει προταθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο έχει και την ευθύνη της έγκρισης της Τιμολογιακής Πολιτικής και θα συζητηθεί  την Τρίτη 26 Ιανουαρίου.

Εκτιμούμε ότι θα αγκαλιαστεί απ’ όλους η προσπάθειά μας για δίκαιη και κοινωνική τιμολόγηση των υπηρεσιών μας.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή και η Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ. πιστεύει ότι η ανάπτυξη στην περιοχή μας πρέπει να έρθει από την κατάρτιση μελετών και τη διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων και όχι με δυσβάσταχτα τέλη προς τους δημότες της Λαυρεωτικής. Με αυτόν τον τρόπο θα καταρτίσει το συντομότερο δυνατό και τα ενιαία τιμολόγια για τα τέλη χρήσης και αποχέτευσης.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Λαυρεωτική: Μειωμένες τιμές για όλους / μποναμάς της ΔΕΥΑΤΗΛ”

  1. Ο/Η καλυβιωτης λέει:

    πολυ καλα κανετε κυριε αττικε και μας ενημερωνεται για την λαυρεωτικη και την πολιτικη των τιμολογιων της.
    για τον σαρωνικο καμμια ενημερωση;
    το ξερετε οτι εχει μπει ενα μικρο χαρατσι στους λογαριασμους του νερου στην κοινοτητα καλυβιων;
    το ξερετε οτι ειναι αντικειμενο συζητησης στα καλυβια,και λενε οι περισοτεροι κατοικοι, οτι επιβληθηκε γιατι δυο υπαλληλοι στο ταμειο υπεξερεσαν ενα μεγαλο ποσο;
    το ξερετε οτι οι δυο αυτοι υπαλληλοι απομακρυνθηκαν απο το ταμειο; και εχουν αποσπαστει σε αλλα γραφεια;
    το ξερετε οτι εχει επιβληθει …ομερτα μεσα στον δημο;
    γνωριζετε οτι αυτοι οι δυο ειναι αγαπημενα παιδια του φιλιππου και του νυν αρχοντα σωφρονη;
    θα μαθουμε τι ακριβως εχει γινει;
    εσεις κυριε αττικε ποιος εναι ο ρολος σας,σαν ενημερωτικο σαιτ στην περιοχη μας;
    συμετεχετε και εσεις στην ομερτα;
    σαν πολιτης αυτου του δημου,θελω να μαθω τι εχει συμβει,εαν ειναι αληθεια, γιατι αυτα τα ατομα δεν εχουν φυγει απο τον δημο.
    δεν θελουμε μονο να μαθαινουμε για τα κοσμικα εβεντ, και που πηγε ,και τι εκανε ο κυριος σωφρονης, και οι λοιποι μανδαρινοι.
    καταλαβαινω οτι ειστε υποστιρικτες του σωφρονη και της παρεας του,αλλα οι πολιτες πρεπει να μαθαινουν αληθειες,γιατι ειναι αυτοι που πληρωνουν, και πληρωνουν ακριβα αυτα τα χρονια
    περιμενουμε και εγω και οι συνδημοτες μου να χυθει απλετο φως στην υποθεση…

    ΥΓ αληθεια, η αντιπολιτευση τι κανει;
    κυρια ραπτη;κυριε τσαλικιδη που ειχατε μια ιδια περιπτωση παλια με μια υπαλληλο σας στην κοινοτητα παλ. φωκαιας;κυριε βολακο;και εσεις στην ομερτα;
    τι φοβαστε να μην κακοκαρδισετε τους υπαλληλους του δημου;μην τυχον και χασετε ψηφαλακια;
    εως ποτε σε αυτην την ρημαδα την χωρα οι αρχοντες που διοικουν θα γινονται ενα με τους κλεφτες…

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.