Κωνσταντέλος: Βγάζει “κέρατα” η παρανομία στην παραλία της Παλαιάς Φώκαιας

2016-05-13 13.09.23Με τη φράση “βγάζει “κέρατα” η παρανομία στην παραλία της Παλαιάς Φώκαιας”, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ανδρέας Κωνσταντέλος, περιέγραψε τις κατασκευές που έχει κάνει η εταιρεία EMIRATE, στην παραλία της Παλαιάς Φώκαιας, δίπλα στο Plaza Resort. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, κατασκευάζεται ένα θέρετρο υψηλών προδιαγραφών, έξω και μακριά από κάθε έννοια του νόμου περί αυτοκινούμενων καντινών. Οι Φοίνικες που έχουν φυτευτεί περικλείουν μια μεγάλη έκταση που ενοποιεί το κτήριο επί της λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου με τον αιγιαλό. Από τον τίτλο και μόνο της εταιρείας διαχείρισης “EMIRATE”, μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι ο χώρος θα προσομοιάζει με “εμιράτο”.

2016-05-13 13.11.38 2016-05-13 13.10.30 2016-05-13 13.09.37Αυτό που διαπιστώθηκε από την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 9/5/2016 είναι, ότι πρόκειται για μια αυθαίρετη κατασκευή ως προς την έκτασή της, αλλά και ενδεχομένως ως προς την νομιμότητα των οικοδομικών εργασιών, οι οποίες γίνονται στο κτήριο επί της λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου, όπως είπε ο κ. Κωνσταντέλος.  

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Σωφρόνης, έδειξε να μην γνωρίζει τι κατασκευάζει η εταιρεία  και το μέγεθος της κατασκευής (;), παρ΄ ότι παραδέχτηκε ότι έχει επισκεφθεί το χώρο και έχει ιδία αντίληψη, λέγοντας ότι θα ζητήσει (δεν το είχε κάνει μέχρι τότε, όπως όφειλε, γιατί άραγε;), από την τεχνική υπηρεσία να ελέγξει το χώρο και αν προκύψουν παραβάσεις θα ζητήσει να μετακινηθούν οι κατασκευές. Προσομοιάζει με ανέκδοτο, η άποψη ότι η εταιρεία προχώρησε και συνεχίζει, αυτές τις φαραωνικές κατασκευές, χωρίς να έχει την προφορική έστω έγκριση του Δήμου στο υψηλότατο επίπεδο. Όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο θα πρέπει να θεωρηθεί τουλάχιστον αφελής.   

Στην συζήτηση παρενέβη ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος της ΑΔΜΚΕΣ κ. Χαρίτος ο οποίος ως εγγυητής της “νομιμότητας”, δήλωσε ότι δεν θα δώσει οποιαδήποτε άδεια και διαβεβαίωσε(!!!) on camera όπως είπε, ότι δεν πρόκειται να ενοποιηθεί η επιχείρηση, από την λεωφόρο έως την θάλασσα. Η δήλωση αυτή είναι τουλάχιστον αστεία και μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει, όπως εξάλλου κάθε παρέμβαση του Χαρίτου, μια και ο ίδιος δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα επί του θέματος. Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ανδρέας Πέγκας με αφορμή την κωμική παρέμβαση του Χαρίτου, είπε με διάθεση χλευασμού: “Αφού δεν πήγε η θάλασσα στον Κουβαρά, ήρθε ο Κουβαράς στη θάλασσα”, συσχετίζοντας την επιχείρηση με την καταγωγή του επιχειρηματία. 

Σε αντίθεση με τον Δήμαρχο, ο Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Μποκουβάλας, με την ειλικρίνεια που τον διακρίνει, παραδέχτηκε ότι γίνεται προσπάθεια από την επιχείρηση, να ενοποιήσει τον χώρο από την λεωφόρο μέχρι τη θάλασσα και ότι αυτό το έχει ήδη διαπιστώσει. Εικάζουμε ότι έχει ενημερώσει και τον Δήμαρχο, δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι αυτήν την διαπίστωση του Αντιδημάρχου την αγνοούσε ο Δήμαρχος(!!!). Επομένως τα όσα δήλωσε ο Δήμαρχος, πριν από την τοποθέτηση του κ. Μπουκουβάλα, ελέγχονται για την αξιοπιστία τους. Επίσης o κ. Μποκουβάλας είπε ότι θα δώσει εντολή το σκαπτικό μηχάνημα (JCB) να κλείσει το ρέμα που διαχωρίζει την επιχείρηση από την υπόλοιπη παραλία.

Χαρακτηριστική και προκλητική υπήρξε, η αγωνιώδης προσπάθεια της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κας Μαίρης Κόλλια, να διακόψει την τόσο αποκαλυπτική και ενδιαφέρουσα συζήτηση, με πρόφαση  τον κανονισμό και τον περιορισμένο χρόνο(!). Εμφανώς εκνευρισμένη, χαρακτήρισε την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ως δικαστήριο που προσπαθεί να αποδώσει δόλο στις ενέργειες του Δημάρχου.

Δείτε το σχετικό video:

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.