Κλείνει οριστικά στις 10 Μαρτίου το Α.Τ. Καλυβίων

Εντολή να διεκπεραιώσουν, όλες τις διαδικαστικές εκκρεμότητες, έλαβε το Αστυνομικό Τμήμα Καλυβίων και τα στελέχη του να ενσωματωθούν στο Α.Τ. Αναβύσσου μέχρι τις 10 Μαρτίου 2017. Αυτή είναι η οριστική απόφαση της ηγεσίας του Σώματος, η οποία αφορά την συγχώνευση των Α.Τ. ώστε να λειτουργεί μόνο ένα τμήμα ανά Καλλικρατικό Δήμο.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Σαρωνικού, στο οποίο συζητήθηκε η απόφαση της ηγεσίας της ΕΛΛΑΣ, λήφθηκε ομόφωνη απόφαση να ζητηθεί από την πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας, η διατήρηση και των δύο τμημάτων του Σαρωνικού και να μην συγχωνευθούν. Η αιτιολογία της απόφασης του Δ.Σ. ήταν, ότι λόγω της μεγάλης έκτασης του Δήμου και της απόστασης του Κουβαρά και των Καλυβίων από την Ανάβυσσο, δεν θα μπορεί το ενιαίο Α.Τ. να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών.

Προτάσεις που ακούστηκαν, να βρεθεί κτήριο πλησιέστερα στα Καλύβια ή στην παραλία του Λαγονησίου απορρίφθηκαν και η θέση του Δήμου επικεντρώθηκε στην διατήρηση και λειτουργία και των δύο τμημάτων. Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση, του κ. Τσαλικίδη, να φιλοξενηθεί το ενιαίο Α.Τ. του Σαρωνικού, στο κτήριο της σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων!!!

Τα επιχειρήματα που αναφέρθηκαν, προκειμένου να υποστηριχθεί η πρόταση, μάλλον στο αντίθετο από το ζητούμενο συμπέρασμα καταλήγουν. Η έλλειψη προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής, έχουν υποβαθμίσει ουσιαστικά την λειτουργία των Α.Τ., τα οποία δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτως η άλλως στις απαιτήσεις για την ασφάλεια των πολιτών και με την σημερινή τους διάρθρωση. Είναι γνωστό ότι στις κλίσεις των πολιτών, δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν τα στελέχη των Α.Τ. γιατί είτε δεν διέθεταν οχήματα ή ήταν ασυντήρητα.  

Θα ήταν πολυτιμότερο και ουσιαστικότερο για την ασφάλεια των πολιτών, αν ο Δήμος απαιτούσε τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από τα ενοίκια των κτηρίων, να διατεθούν για την ενίσχυση των εποχούμενων περιπολιών (ομάδα ΔΙΑΣ) και την βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής της ΕΛΛΑΣ.    

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.