Κατεπείγουσα πρόσκληση συνεδρίασης του Δ.Σ. Σαρωνικού για τις Αλυκές

Συγκαλείται ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα γίνει στο Δημοτικό κατάστημα την 31η Μαΐου του έτους 2017, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 18:00 µε το ακόλουθο θέμα ημερήσιας διάταξης:

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαρωνικού θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σαρωνικού κ. Γιώργου Σωφρόνη, με θέμα τη διαχείριση της ζώνης παραλίας και αιγιαλού των Αλυκών Αναβύσσου.

Σκοπός της συνεδρίασης είναι η ενημέρωση, η συζήτηση και η λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο για δικαστικές ενέργειες του Δήμου, σχετικά με τις πρόσφατες ενέργειες της ΕΤΑΔ Α.Ε. (Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου), η οποία – αγνοώντας το γεγονός ότι ο Δήμος Σαρωνικού έχει προχωρήσει σε μελέτη ανάπλασης και ανάδειξης του παραλιακού τμήματος των Αλυκών Αναβύσσου – προκηρύσσει διαγωνισμό για την εκμίσθωση:

  • 5 καντινών με ομπρελοξαπλώστρες και τραπεζοκαθίσματα 1.000 τ.μ. έκαστη
  • 2 parking αυτοκινήτων συνολικού εμβαδού 7.000 τ.μ.
  • Χώρο για λούνα παρκ – τσίρκο 10.000 τ.μ.
  • 2 χώρους 50 τ.μ. έκαστος για θαλάσσια παιχνίδια.

Λόγω της κρισιμότητας του θέματος, ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, απέστειλε επιστολή στον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, κ. Πέτρο Φιλίππου, καθώς και σε όλους τους Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής, με την οποία τους προσκαλεί να παρευρεθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο Δήμαρχος Σαρωνικού, εφόσον υλοποιηθούν τα σχέδια της ΕΤΑΔ, η πρόσβαση προς τη θάλασσα θα αποκλειστεί ενώ δεν θα υπάρχει πλέον ελεύθερο τμήμα παραλίας για τους πολίτες που δεν επιθυμούν να πληρώσουν για τη χρήση ομπρελοξαπλώστρας. Επιπλέον, οι λουόμενοι θα πρέπει πλέον να πληρώνουν για τη στάθμευση των αυτοκινήτων τους, ενώ μέχρι τώρα είχαν τη δυνατότητα να σταθμεύουν δωρεάν. 

Ειδικότερα, ο κ. Σωφρόνης τονίζει:

«Με τις ενέργειες της ΕΤΑΔ επιχειρείται η εκμετάλλευση όλης της παραλίας των Αλυκών Αναβύσσου, που έως σήμερα ο Δήμος με τους αγώνες του έχει κρατήσει ελεύθερη, όπως και τις υπόλοιπες παραλίες του Δήμου και μάλιστα με μια ουσιαστική κοινωνική παροχή, οι ομπρελοξαπλώστρες που υπάρχουν να είναι δωρεάν για όλους τους πολίτες.

Πέραν όλων των άλλων, η πολιτική αυτή απόφαση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα ο σημερινός Πρωθυπουργός της χώρας υποσχόταν προεκλογικά, δηλαδή να ικανοποιήσει το πάγιο αίτημα της αυτοδιοίκησης, για διαχείριση των παραλιών από τους Δήμους.

Σας καλούμε να παρευρεθείτε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να σταθείτε στο πλευρό μας, ώστε να μην επιβαρύνουμε κι άλλο τους ήδη εξαθλιωμένους Έλληνες πολίτες.»


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.