Κατάχρηση συμβόλων. Του Γιώργου Αρίστου

ΣημαίαΣτον απέναντι λόφο από το σπίτι μου, οι ένοικοι δύο κατοικιών έχουν αναρτήσει Ελληνικές σημαίες που κυματίζουν αδιάκοπα εδώ και χρόνια, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συγχωριανούς μου που αναρτούν την σημαία στο σπίτι τους τις εθνικές γιορτές, όπως επιβάλλεται. Δεν το κρύβω αρχικά ζήλεψα τους απέναντι για το παραφουσκωμένο πατριωτισμό τους. Μετά διερωτήθηκα που να οφείλεται αυτή η υπέρμετρη εκδήλωση πατριωτισμού των. Μήπως χρησιμοποιώντας τις σημαίες, σαν συγχωροχάρτι, προσπαθούν να καλύψουν παρανομίες.
Θα μου πείτε οι αρμόδιες αρχές τι κάνουν, γιατί δεν εφαρμόζουν το νόμο, για να υποσταλούν οι σημαίες. Έλα ντε…. Γιατί επιδοκιμάζουν με την στάση τους τους κυρίους του απέναντι λόφου! Τέλεια παράνοια . Τέλεια υποκρισία.
Για να έχουμε κράτος, που όλοι το βρίζουμε, πρέπει είτε μας αρέσει είτε όχι να εφαρμόζονται οι νόμοι. Στην περίπτωση μας οι αρχές έπρεπε να πράξουν το αυτονόητο να μην επιτρέπουν την κατάχρηση Εθνικών συμβόλων μας.
Μια άλλη περίπτωση που μου φαντάζει κατάχρηση των συμβόλων είναι η κακή χρήση της καμπάνας του χωριού μας. Εξηγούμαι, έχω συνηθίσει ακούγοντας την καμπάνα να ηχεί, να νοιώθω συγκίνηση, χαρά η λύπη ανάλογα την συγκεκριμένη θρησκευτική τελετή. Αλλά τώρα με το άκουσμα της να κτυπά σαν ρολόι, ανά ώρα, με ξενίζει.  Νομίζω ότι χάνει την σημασία από τον προορισμό της. Δεν είναι ο ρόλος της καμπάνας να σου θυμίζει την ώρα …. λες και είναι το Μπίγκ Μπεν του κοινοβουλίου του Λονδίνου.
Αν ήθελε ο δωρητής σώνει και καλά να κάνει αφιέρωση /καμπάνα ρολόι/ τότε καλλίτερα να την αφιέρωνε στο δημαρχείο η στη κοινότητα …..όχι στην εκκλησία!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Κατάχρηση συμβόλων. Του Γιώργου Αρίστου”

  1. Ο/Η ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ λέει:

    ΣΥΜΦΩΝΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΗΜΑΙΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΗΜΑΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΤΑΝ ΣΕ ΕΘΝΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟ ΞΕΧΝΑΝΕ.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.