«Θεσμικά όργανα»: Αυτό θα είναι το νέο όνομα της Τρόικα -Συμμετέχουν Κοστέλο, Μαζούχ και Γκογιάλ

Η Λιτότητα γίνεται “Λιτός Βίος”, η Παράταση μετονομάζεται σε “Γέφυρα”, το Μνημόνιο θα λέγεται “Συμβόλαιο”, η Τρόικα θα αποκαλείται “Θεσμικά όργανα” και το Κούρεμα γίνεται ΓΑΡΓΑΡΑ.  Το μόνο που δεν θα αλλάξει ονομασία και θα διατηρήσει την ίδια είναι η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας Τσίπρα-Ντάισελμπλουμ και η διαφαινόμενη σύγκλιση Ελλάδας και Ευρώπης στις Βρυξέλλες εισάγουν, όπως όλα δείχνουν και έναν νέο όρο.

Στη θέση της λέξης «Τρόικα», τουλάχιστον προς το παρόν, μπαίνει η λέξη «Institutions», δηλαδή, «θεσμοί» ή «θεσμικά όργανα».

Διαπραγματεύσεις με την ΕΕΑυτό προκύπτει και από τις ανακοινώσεις για τη συμφωνία Ντάισελμπλουμ-Τσίπρα στην οποία γίνεται λόγο ότι «τα θεσμικά όργανα θα συνεργαστούν με τις ελληνικές Αρχές, προκειμένου να ξεκινήσουν εργασίες με σκοπό την τεχνική αξιολόγηση του κοινού εδάφους μεταξύ του τρέχοντος προγράμματος και των σχεδίων της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να διευκολυνθούν οι συζητήσεις στο Eurogroup της Δευτέρας, 16 Φεβρουαρίου».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, από την πλευρά των θεσμικών φορέων στις συζητήσεις θα συμμετάσχουν ο κ. Ντ, Κοστέλλο από την Κομισιόν, ο κ. Κ, Μαζούχ από την ΕΚΤ και ο κ. Ρ. Γκογιάλ από το ΔΝΤ (δηλαδή οι επικεφαλής της Τρόικα).

Παρόντες θα είναι, ακόμη, ο κ. Τόμας Βίζερ (EuroWorking Group) και οι συνεργάτες του ενώ το βάρος της διαπραγμάτευσης για την ελληνική πλευρά θα σηκώσει ο πρόεδρος του ΣΟΕ Γιώργος Χουλιαράκης. Ο Ελληνας αξιωματούχος θα υποστηριχθεί και από την ομάδα της Lazard που έχει προσληφθεί σε ρόλο συμβούλου για το ελληνικό δημόσιο χρέος.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.