Θάνατος στο Ελληνικό και επιστολή αγωνίας δημάρχων

Δύο εικοσιτετράωρα κλείνουν από τον θάνατο της 17χρονης Αφγανής προσφυγοπούλας στο Ελληνικό και ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία θανάτου της. Ίσως αυτή η καθυστέρηση δηλώνει και την αιτία θανάτου της. Αμέλεια ή αδυναμία του ελληνικού κράτους να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση.
Δήμαρχοι και ΜΚΟ φωνάζουν σε όλους του τόνους ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει. Οι Γιατροί του Κόσμου μαρτυρούν τις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και προειδοποιούν ότι εντός ολίγου θα ξεκινήσουν οι επιδημίες.

Το κορίτσι από το Αφγανιστάν έχασε την ζωή του μετά από πενθήμερη νοσηλεία του στο Λαϊκό νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ από το κέντρο φιλοξενίας στο Ελληνικό. Οι γονείς της σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star περιγράφουν τραγικές τελευταίες στιγμές.
Η 17χρονη Μαχάζ ζούσε σε μια μικρή σκηνή μαζί με τους γονείς της και τα αδέλφια της.
Πριν από λίγες ημέρες το κορίτσι αισθάνθηκε αδιαθεσία και η μητέρα της την πήγε στον γιατρό του κέντρου φιλοξενίας  στο Ελληνικό.
«Δεν είχαν καλές υπηρεσίες εδώ της έδωσαν κάποια φάρμακα που δεν είχαν αποτέλεσμα», προσθέτει η ίδια.
Το υποτυπώδες ιατρείο του Ελληνικού δεν λειτουργεί 24 ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ένας γιατρός του ΚΕΕΛΠΝΟ και εθελοντές γιατροί που έχουν συγκεκριμένες βάρδιες. Η 17χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Λαϊκό νοσοκομείο.
Στη συνέχεια επέστρεψε στην σκηνή της  στις ίδιες άθλιες συνθήκες και μέσα σε λίγη ώρα άρχισε η περιπέτειά της. Λιποθύμησε και ο πατέρας αφού την σήκωσε στα χεριά του έψαχνε για ταξί στην παραλιακή γιατί δεν υπήρχε εκείνη την στιγμή ασθενοφόρο στο Ελληνικό.
«Βγήκα στον δρόμο και τα ταξί δεν σταματούσαν  δεν μας έπαιρναν αν και την κρατούσα έτσι στα χεριά μου. Τελικά ένα ταξί σταμάτησε», λέει ο πατέρας της μικρής.
Η κοπέλα μόλις έφτασε στο Λαϊκό νοσοκομείο, μεταφέρθηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη να την σώσουν. Όμως η κατάσταση ήταν επιβαρυμένη και το κορίτσι κατέληξε.

Εντωμεταξύ επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Εσωτερικών, Επικρατείας, Υγείας, Εθνικής Άμυνας, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Προστασίας και την Πρόεδρο και το Δ.Σ. της «Ελληνικό Α.Ε.» έστειλαν οι δήμαρχοι Αργυρούπολης Ελληνικού, Αλίμου, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γλυφάδας και Π. Φαλήρου με την οποία εκφράζουν την αγωνία τους καθώς η κατάσταση εκεί έχει φύγει εκτός ορίων και σε θέματα υγιεινής και σε θέματα ασφάλειας.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.