Η ΕΥΔΑΠ προχωρά τον σχεδιασμό της για το Κ.Ε.Λ. του Σαρωνικού

Προχωρά τον σχεδιασμό της η ΕΥΔΑΠ για την ολοκλήρωση των μελετών που έχει παραγγείλει για να τεκμηριώσει την κατασκευή του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων στον Σαρωνικό.  Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσίευσαν Μέσα Ενημέρωσης, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΥΔΑΠ κ. Βουγιουκλάκης μιλώντας την Τετάρτη 21/3/2018 σε αυτοδιοικητικούς της Ανατολικής Αττικής, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία προχωρά τον σχεδιασμό της. 

«Δεν μας ενδιαφέρουν οι αντιδράσεις. Εμείς προχωράμε τον σχεδιασμό μας για το Κ.Ε.Λ. Καλυβίων», συμπληρώνοντας μάλιστα ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται από την Εταιρεία η κατάρτιση των περιβαλλοντικών όρων, που θα πρέπει να εγκρίνει ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Φάμελος.

Και είναι απόλυτα λογικό, μια και πέρασε άπρακτο το τρίμηνο που είχε τεθεί από την ΕΥΔΑΠ, ως χρονικό όριο για να υποδειχθεί από τον Δήμο Σαρωνικού κάποια τοποθεσία στα όρια του Δήμου ως εναλλακτική για την χωροθέτηση του Κ.Ε.Λ.  Ακόμα και οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης που αντέδρασαν με την χωροθέτηση του Κ.Ε.Λ. στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων, δεν συμμετείχαν στην διαπαραταξιακή επιτροπή που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο τα ξημερώματα της 4ης Νοεμβρίου 2017, η οποία υποτίθεται ότι θα επεξεργαζόταν προτάσεις για εναλλακτική λύση. Παρέμειναν στην αδιέξοδη πρότασή τους για μεταφορά των λυμάτων στην Ψυττάλεια. Η πολιτική τους αποδεικνύει περίτρανα ότι πρόθεσή τους είναι να κωλυσιεργήσουν, γιατί το ενδιαφέρον τους δεν βρίσκεται στο που θα γίνει το Κ.Ε.Λ., αλλά ποιος θα το κάνει μια και είναι “πολλά τα λεφτά”. 

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μειοψηφίας Μανώλης Τσαλικίδης, αλλά και ο λαλίστατος Αντιπεριφερειάρχης Φιλίππου, ο οποίος οργανώνει στο παρασκήνιο την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος στο Δήμο Σαρωνικού, δεν βρήκαν ούτε μία λέξη να αντιπαρατεθούν στα όσα ανάφερε ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος Φάμελος, σχετικά με την απόρριψη κάθε σκέψης μεταφοράς των λυμάτων στην Ψυττάλεια. 

Ο ίδιος ο Αν. Υπουργός προσφέρθηκε να παραστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του Σαρωνικού, προκειμένου να ενημερώσει τους Δημοτικούς Συμβούλους για την οριστική απόρριψη της Ψυττάλειας, αλλά και της ανάγκης να κατασκευαστεί το Κ.Ε.Λ. εντός των ορίων του Δήμου Σαρωνικού, όπως συμβαίνει σε όλους ανεξαιρέτως τους Δήμους της Ανατολικής Αττικής.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.