Η Αντιγόνη του Σοφοκλή, στο χώρο της ΑΚΕΛ Λαυρίου

Αντιγόνη2Η  ψυχοθεραπευτική θεατρική  ομάδα anima vita  θα παρουσιάσει  την τραγωδία του Σοφοκλή, ΑΝΤΙΓΟΝΗ  σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ ΘΟΡΙΚΟΣ του  Δήμου Λαυρεωτικής, την Παρασκευή  19 Αυγούστου   ώρα 21.00 

H Ψυχοθεραπευτική Θεατρική Ομάδα anima vita είναι μια ψυχαναλυτική ομάδα θεραπείας και οι εργασίες της βασίζονται αποκλειστικά και μόνο στην επιστήμη της Ψυχανάλυσης.

H σύνδεση   ψυχανάλυσης και τραγωδίας είναι γεγονός κι όχι καινοτομία, αφού η ανακάλυψη του ασυνείδητου έγινε στη βάση  της φροϋδική ανάγνωσης  του Οιδίποδα.

Το πρώτο όνομα που έδωσε ο Φρόιντ στην ψυχανάλυση ήταν καθαρτική θεραπεία. Ο Αριστοτέλης απέδιδε στην παράσταση της τραγωδίας λειτουργία καθαρτική.Αντιγόνη5 Αντιγόνη4 Αντιγόνη1Αντιγόνη6Αντιγόνη3 Αντιγόνη

Η τραγωδία και  η ψυχανάλυση, λοιπόν  βρίσκονται σε κοινή διαδρομή.

Κοινός τους τόπος είναι  η κάθαρση.

Στην ψυχαναλυτική σκηνή της ομάδας η θεματολογία των επιθυμιών και των ορμών διεγείρονται  δια – μέσου της θεατρικής  σκηνής,  και ζωντανεύουν στο  λόγο του Κρέοντα της  Αντιγόνης ,της Ισμήνης, του Φύλακα, του Αίμονα, του Τειρεσία και  του Χορού, από τα μέλη της ομάδας καταδεικνύοντας  το κάθε μέλος την θέση του στην  δική του υποκειμενική  σκηνή.

Υπεύθυνοι ομάδας : Νίκος Πάχος  – Βασιλική Μωραΐτη

email : info@animavita.gr 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.