Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού για μαθητές Λυκείου, στο πλαίσιο των συνοδευτικών δράσεων της Κοινωνικής Σύμπραξης Ανατολικής Αττικής.

Διαδραστική ημερίδα επαγ-γελματικού προσανατολισμού για μαθητές Λυκείου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο του Δήμου Σαρωνικού, στο πλαίσιο των συνοδευτικών δράσεων του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ), που υλοποιεί η Κοινωνική Σύμπραξη Ανατολικής Αττικής.

Σκοπός της δράσης ήταν να ενημερωθούν οι μαθητές για το πλαίσιο επιλογής επαγγελματικής κατεύθυνσης και σπουδών, να λάβουν  ερεθίσματα και να προβληματιστούν , ώστε να μπορέσουν να λάβουν την καλύτερη απόφαση για το επαγγελματικό τους μέλλον.

Η ημερίδα αφορούσε 94 μαθητές Λυκείων των Δήμων Σαρωνικού, Μαρκοπούλου, Λαυρεωτικής και Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, οι οποίοι ενημερώθηκαν σχετικά με τη διαδικασία πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση και τις εναλλακτικές οδούς πρόσβασης στην αγορά εργασίας, ανερχόμενους επαγγελματικούς τομείς και νέες απαιτούμενες δεξιότητες και μεθόδους αυτοαξιολόγησης. Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας, παρουσιάστηκαν τα βασικά στοιχεία και οι σχολές φοίτησης σε πέντε επιστημονικά πεδία και συγκεκριμένα, στις Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες, Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες, Επιστήμες Υγείας και Ζωής, Επιστήμες Εκπαίδευσης και Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορική.

Ενεργό ρόλο στην παρουσίαση είχαν οι Δήμαρχοι Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και Λαυρεωτικής, κ. Δημήτρης Λουκάς, οι οποίοι – ως οικονομολόγος, πιλότος πολιτικής αεροπορίας και εκπαιδευτικός, αντίστοιχα – μίλησαν στους μαθητές για το επαγγελματικό και επιστημονικό τους αντικείμενο. 

Στο πλαίσιο της ημερίδας, οι συμμετέχοντες έλαβαν εκτενές ενημερωτικό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή, ώστε να μελετήσουν τις διαθέσιμες εναλλακτικές επιλογές.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, ανέφερε σχετικά: «Η ημερίδα αυτή ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους, γιατί μας έδωσε τη δυνατότητα να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε προβληματισμούς και να μοιραστούμε με τα παιδιά όσα διδαχθήκαμε από την προσωπική μας πορεία στον επαγγελματικό στίβο. Ήταν μια ευκαιρία να μιλήσουμε, αλλά και να ακούσουμε και να δώσουμε όλοι μαζί το μήνυμα ότι η προσπάθεια των νέων ανθρώπων για ένα καλύτερο μέλλον είναι κοινή μας έγνοια, κοινή μας υπόθεση.».


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.