Επεισοδιακός περίπατος μαθητών του Δημοτικού στο λιμάνι της Παλαιάς Φώκαιας

Επεισοδιακή αποδείχτηκε η πρωτοβουλία Δασκάλας Μαθητών και Γονέων της Δ΄τάξης του Δημοτικού σχολείου Παλαιάς Φώκαιας να οργανώσουν περίπατο  “γνωριμίας με την πόλη τους”, την Τετάρτη 29/4/2015.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού, την ημέρα εκείνη οι μαθητές της Τετάρτης τάξης, συνοδευόμενοι από την Δασκάλα τους και γονείς πήγαν περίπατο στην Παλαιά Φώκαια για να γνωρίσουν την πόλη τους, στα πλαίσια του προγράμματος το οποίο δούλεψαν τα παιδιά µε την δασκάλα από την αρχή της Σχολικής χρονιάς. Γονείς της τάξης είχαν προτείνει στην δασκάλα να προσκληθεί ο κ. Μανώλης Τσαλικίδης, ως ένας εκ των συμμετεχόντων στην δημιουργία του λευκώματος  “Φωκαία 1913-1914 η μαρτυρία του Felix Sartίaux”, για να μιλήσει για λίγο στα παιδιά. Έτσι και έγινε!

Κατά την ομιλία του κ. Τσαλικίδη στα παιδιά πέρασε από το σημείο ο κ. Αθανάσιος Παπουτσής ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας. Βλέποντας ο κ. Παπουτσή; τον κ. Τσαλικίδη να μιλάει στα παιδιά, επέστρεψε στην Κοινότητα και επέπληξε τηλεφωνικά τον Διευθυντή του σχολείου απειλώντας τον µε αναφορές, ζητώντας του να απαντήσει ο ίδιος εγγράφως για ποιο λόγο δεν ενημερώθηκε η Κοινότητα ότι θα μιλούσε στα παιδιά ο κ. Μανώλης Τσαλικίδης!!!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση – καταγγελία του Συλλόγου Γονέων, ο οποίος σύμφωνα με αναφορές είναι φίλα προσκείμενος  με τον κ. Τσαλικίδη,  αυτό που ενόχλησε τον κ. Παπουτσή ήταν ότι ο κ. Τσαλικίδης ανήκει στην αντιπολίτευση του Δήμου και κατά βάση η επιθυμία του ήταν να είναι ομιλητής κάποιος από την τωρινή δημοτική Αρχή και όχι από την αντιπολίτευση. Σύμφωνα πάντα με τον Σύλλογο, τους προηγούμενους 2 μήνες είχε κληθεί και άλλος Συγγραφέας να μιλήσει στα παιδιά και φυσικά δεν υπήρχε αντίδρασή από κανέναν.

Ο Διευθυντής του σχολείου μετά το τηλεφώνημα του κ. Παπουτσή διέκοψε την εκδρομή ΠΡΙΝ ολοκληρωθεί και γύρισε τα παιδιά στο Σχολείο. Όπως ήταν φυσικό, δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση στα παιδιά και στους γονείς που τα συνόδευαν και οι οποίοι σε έξαλλη κατάσταση ενημέρωσαν τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων.

Ο Σύλλογος με έγγραφό του που απευθύνεται στον Διευθυντή του Σχολείου και κοινοποιείται στο Δήμαρχο Σαρωνικού, αναφέρεται και σε άλλα προβλήματα του σχολείου που έχουν σχέση με την συνεργασία του με τον Διευθυντή κ. Καλογεράκη.

Διαβάστε εδώ το πλήρες κείμενο του Εγγράφου του Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Σχολείου Φώκαιας 

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.