Δήμος Μαρκόπουλου: Σχέδιο ανακούφισης από δημοτικά τέλη για φτωχούς και αδυνάμους

Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής Μαρκόπουλου στο Δημοτικό Συμβούλιο για μείωση ή πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη, ευπαθών οικονομικά πολιτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Μαρκόπουλου, η Δημοτική Αρχή, στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, την Τετάρτης, 26 Νοεμβρίου 2014, πρόκειται να υποβάλλει πρόταση ραγδαίας μείωσης των δημοτικών τελών, για τις παρακάτω, οικονομικά ευπαθείς ομάδες.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, κατανοώντας απόλυτα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι δημότες, εξαιτίας των δυσχερών οικονομικών συγκυριών που βιώνει η χώρα μας, έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη ενός ισχυρού δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης, προκειμένου να διευκολύνει τη ζωή των συνανθρώπων μας, που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Συγκεκριμένα, προτείνει:

1) Για τους άπορους συμπολίτες μας, με ετήσιο ατομικό εισόδημα έως 6.000 Ευρώ ή με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 10.000 Ευρώ, πλήρης απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη.

2α) Για τους πολύτεκνους με 3 παιδιά και άνω και μονογονεϊκές οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως 15.000 Ευρώ, μείωση κατά 80% στα δημοτικά τέλη.

2β) Για τους πολύτεκνους με 3 παιδιά και άνω και μονογονεϊκές οικογένειες με ετήσιο εισόδημα, από 15.000 έως 30.000 Ευρώ, μείωση κατά 50% στα δημοτικά τέλη.

3α) Για τα ΑΜΕΑ με αναπηρία άνω του 80%, πλήρης απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη.

3β) Για τα ΑΜΕΑ με αναπηρία έως 80% και ετήσιο εισόδημα έως 30.000 Ευρώ, μείωση κατά 50% στα δημοτικά τέλη.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.