Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδας Δημήτρης Μάρκου, για το ΚΕΛ » Έπραξα το σωστό και θα μπορέσω να νιώσω ευτυχής»

“Ας μην ξεχνάμε κιόλας ότι ούτε ο Δήμος Σαρωνικού κατάφερε τη σύνδεσή του με τη Ψυττάλεια”, λέει ο Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδας, υποστηρίζοντας την πρότασή του.

%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae%ce%bd%ce%b1Οι πρώτες μελέτες για το ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι άρχισαν το 1989. Το 2011 ακούσαμε για πρώτη φορά ότι υπήρχε δυνατότητα σύνδεσης όλης σχεδόν της Αττικής με την Ψυτάλλεια. Μερικοί από εμάς πιστέψαμε σε αυτή τη λύση και παλέψαμε σκληρά. Δώσαμε μεγάλους αγώνες 5 χρόνια τώρα, κάτω από έντονες πιέσεις και αντιπαραθέσεις προκειμένου να πείσουμε την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και τους αρμόδιους φορείς για να πετύχουμε το ιδανικό, κατά την άποψη μας, που ήταν η σύνδεση με τη Ψυττάλεια.

Προσωπικά εγώ αλλά και στελέχη της παράταξής μου, επικριθήκαμε από πολλούς για τη στάση μας αυτή. Κάναμε λοιπόν πάνω από 5 χρόνια αδιάλειπου αγώνα, με υποβολή εναλλακτικών προτάσεων χωρίς να υπάρξει κανένα αποτέλεσμα για το Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος. Ας μην ξεχνάμε κιόλας ότι ούτε ο Δήμος Σαρωνικού κατάφερε τη σύνδεσή του με τη Ψυττάλεια, παρότι ο προηγούμενος Δήμαρχος Σαρωνικού και νυν Αντιπεριφεριάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, είχε φροντίσει να έχει πλήρη φάκελο μελετών, αλλά πολύ περισσότερο είχε εξασφαλίσει και τη χρηματοδότηση του έργου.

Τον Οκτώβριο του 2015 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα με τεράστια πρόστιμα (γιατί η χώρα μας είχε προθεσμία υλοποίησης των έργων αποχέτευσης για τη Ραφήνα και το Πικέρμι μέχρι τις 31-12-2000, ενώ η προθεσμία υλοποίησης των έργων αποχέτευσης για τα Σπάτα και το Πικέρμι ήταν μέχρι την 31-12-2005). Τον Φεβρουάριο του 2016 εκδόθηκε νόμος που προβλέπει τον καταλογισμό αυτών των προστίμων στους Δήμους. Σε μια τέτοια περίπτωση αυτό θα σήμαινε πτώχευση του Δήμου και ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ήταν μια απόφαση υπεύθυνη και απαλλαγμένη από ψήγματα μικροπολιτικής. Ήταν ο ανηφορικός δρόμος της δύσκολης πολιτικής απόφασης και όχι της εμμονής να πάει στην Ψυττάλεια.
Σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και υπό αυτές τις συνθήκες
το “Όχι” είναι άκρως εγωιστικό και εμμονικό , ενώ το “Παρών” είναι τουλάχιστον ανόητο και ευθυνόφοβο.
Συγχαίρω τους συμβούλους που πίστεψαν στο έργο και ψήφισαν με «Ναι» μια τόσο σημαντική για τον τόπο απόφαση.

Κανείς από αυτούς που ψήφισαν με ένα ξερό “Όχι» ή “Παρών» δεν έλαβε υπόψη του ότι

Η αναγκαστική απαλλοτρίωση μας έφερε προ τετελεσμένου γεγονότος και το ΚΕΛ θα γινόταν με δυσμενέστερες εγκαταστάσεις

Είμαστε ο τελευταίος Δήμος της Ελλάδας χωρίς βιολογικό καθαρισμό, που οι βόθροι ξεχειλίζουν στους δρόμους

Η δημιουργία βιολογικού καθαρισμού στον Δήμο μας είναι απαραίτητη.

Η δημιουργία του ΚΕΛ , και μάλιστα του πιο προηγμένου στην Ευρώπη θα είναι στο Δήμο μας.

Τέλος, κανείς δεν πρέπει να δίνει αγώνες για να δώσει διέξοδο στην οργή του και στη μνησικακία του εξυπηρετώντας το δικό του, προσωπικό όφελος, πόσο μάλλον αυτός που δεν αγωνίζεται ο ίδιος προσωπικά, αλλά αποζητά την ήττα του άλλου για να το εκμεταλλευτεί.

Μπορεί να αγωνίστηκα για τη λύση της Ψυττάλειας και να κατέληξα όπως θέλετε να λέτε στο Πλατύ Χωράφι, αλλά να ξέρετε ότι κατόπιν όλων των παραπάνω και με το χέρι στην καρδιά, νιώθω πως έπραξα το σωστό και θα μπορέσω να νιώσω ευτυχής και ευχαριστημένος κάνοντας το καλύτερο για την πόλη μου και βλέποντάς τη να αναπτύσσεται παρά να ισοπεδώνεται.

Με εκτίμηση
Δημήτρης Μάρκου

Διαβάστε εδώ το άρθρο της ιστοσελίδας RafinaPikermiNews


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.