Δήμαρχος Μαρκόπουλου: Ψευδής και συκοφαντική η καταγγελία της ΠΟΕ-ΟΤΑ

“Με ιδιαίτερη έκπληξη, διάβασα την χθεσινή, ψευδή και συκοφαντική Ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.  Ο.Τ.Α, που αφορά στον Δήμο Μαρκοπούλου και προσωπικά σε εμένα, με αφορμή, περιστατικό έντονης λογομαχίας μου, με τον Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου μας”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Μαρκόπουλου – Μεσογαίας  Σωτήρης Ι. Μεθενίτης και προσθέτει:

1ο Ψέμα: Καταγγέλλομαι, ως ο Δήμαρχος, που «αναδεικνύει το αντεργατικό του πρόσωπο και συντάσσεται απόλυτα, με τις σκληρές πολιτικές των Μνημονίων, που θέλουν τους εργαζόμενους υπόδουλους, χωρίς δικαιώματα»!

Τυχαίνει λοιπόν, να είμαι ο Δήμαρχος, που με προσωπική του απόφαση και τεράστιο προσωπικό – πολιτικό κίνδυνο πειθαρχικών και ποινικών διώξεων, επι Κυβερνήσεως Σαμαρά, έχοντας πέντε (5) πρωτόδικες αποφάσεις Δικαστηρίων, που έκριναν ως Ι.Δ.Α.Χ, σαράντα εφτά (47) εργαζόμενους του Δήμου Μαρκοπούλου, έδωσα ρητή εντολή στους νομικούς μας παραστάτες και ΔΕΝ ασκήσαμε έφεση, κατά των ως άνω αποφάσεων!!

Και αυτό έγινε, παρά τις επανειλημμένες αντίθετες, έντονες προτροπές έως και εντολές, (ακόμα και Υπουργού), για εφαρμογή του Νόμου, που επέβαλε ρητώς σε εμένα, να δώσω αμέσως εντολή για άσκηση έφεσης, στους Δικηγόρους του Δήμου μας!

Με λίγα λόγια, κύριοι της Π.Ο.Ε.  Ο.Τ.Α, το γεγονός ότι σήμερα σαράντα εφτά (47) εργαζόμενοι στον Δήμο Μαρκοπούλου, δηλαδή το ¼ περίπου, του συνόλου των εργαζομένων, συνεχίζουν να υπάρχουν στην θέση τους, να δουλεύουν και να μισθοδοτούνται, οφείλεται σε εμένα και στους συνεργάτες μου, της Δημοτικής Αρχής, παρά τις απειλές για πειθαρχικές και ποινικές διώξεις, που δεχθήκαμε τότε!

Να προσέχετε λοιπόν, όταν απευθύνεστε δημόσια και γράφετε αυταπόδεικτα ψέματα και ανοησίες, για δήθεν μνημονιακό Δήμαρχο, γιατί εκτίθεστε ανεπανόρθωτα!!

2ο  Ψέμα: Κατηγορούμαστε, ότι δήθεν «χρησιμοποιήσαμε Ιδιώτες τους καλοκαιρινούς μήνες, στην Αποκομιδή των απορριμμάτων»!

Ποτέ και κανένα! Λέτε ψέματα και μας συκοφαντείτε!

3ο Ψέμα: Κατηγορούμαστε ότι δήθεν, υπήρξαν «εργατικά ατυχήματα, που θάφτηκαν»! Ποτέ και κανένα εργατικό ατύχημα, δεν θάφτηκε! Λέτε ψέματα και μας συκοφαντείτε! Νοιαζόμαστε πολύ περισσότερο από εσάς, για τους  εργαζόμενούς μας. 

Όποιος έχει τραυματιστεί μέχρι τώρα, (ευτυχώς δεν είχαμε βαρύ περιστατικό), αμέσως διακομίστηκε, είτε στο Κέντρο Υγείας, είτε σε Νοσοκομείο και από εκεί και πέρα, είχε την πλήρη διοικητική και υπηρεσιακή στήριξή μας, στην άσκηση του συνόλου των δικαιωμάτων του!

4ο Ψέμα: «Άρνηση καταβολής νυχτερινών και υπερωριακών αποζημιώσεων.» Με ένα απλό τηλεφώνημα, στον Οικονομικό Διευθυντή μας, θα γνωρίζατε, ότι εξαντλούμε το σύνολο των σχετικών νόμιμων, προβλεπόμενων οικονομικών αποζημιώσεων! 

Και εδώ λοιπόν, λέτε ψέματα και μας συκοφαντείτε!

5ο Ψέμα: «Διαλυμένα και ασυντήρητα οχήματα που είναι κίνδυνος – θάνατος, για τους χρήστες και τους πολίτες.» Παλιά οχήματα έχουμε, ασυντήρητα, όχι! Φέτος μάλιστα, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, μετά από διαδικασίες ενός (1) χρόνου, αγοράζουμε δύο καινούργια Απορριμματοφόρα.

Πάλι με ένα απλό τηλεφώνημα, θα είχατε επιβεβαιώσει, ότι όλες οι προβλεπόμενες πιστώσεις Συνεργείων και Προμηθευτών, ύψους πολλών δεκάδων χιλιάδων Ευρώ, έχουν εξαντληθεί πλήρως, στην προσπάθεια μας, να συντηρήσουμε τα παλιά οχήματα μας! Και σε αυτό το θέμα λοιπόν, λέτε ψέματα και μας συκοφαντείτε!

Θα μπορούσα  έτσι αναλυτικά, να συνεχίσω αρκετά ακόμα, αλλά θέλω κλείνοντας, να αναφερθώ συγκεκριμένα, στο Συμβάν με τον Γενικό Γραμματέα του Σωματείου, κο Σ.Φ.

6ο Ψέμα: Ούτε τον εξύβρισα, ούτε τον προπηλάκισα, ούτε πολύ περισσότερο, άσκησα σωματική βία, εκτός εάν οι λέξεις, έχουν χάσει το νόημά τους. Υποτίθεται, ότι εγώ συμπεριφέρθηκα, όπως εσείς ψευδώς ισχυρίζεστε, γιατί ο εν λόγω εργαζόμενος  «έπραξε το αυτονόητο και παρέπεμψε Απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, στο Δημοτικό Συμβούλιο». Και πάλι, διαστρεβλώνετε την αλήθεια, κύριοι!

Ο εκνευρισμός μου και η έντονη λογομαχία μας και μόνο, οφειλόταν στο γεγονός, ότι ο εν λόγω εργαζόμενος, ως όφειλε, δεν ενημέρωσε Φαρμακοποιό της πόλης μας, που ζητούσε δύο Θέσεις Στάθμευσης, μόνο για ΑΜΕΑ και ηλικιωμένα άτομα, μπροστά στο Φαρμακείο της, για την εξυπηρέτησή τους και καθυστέρησε η σχετική απόφαση (αδικαιολόγητα), πάνω από ένα (1) μήνα!! 

Ερώτηση  προς εσάς, που ενδιαφέρεστε και για τους πολίτες: Δεν έπρεπε να ενημερώσει, ως Γραμματέας της Επιτροπής,  όταν στην συνεδρίαση της Ε.Π.Ζ, διαπιστώθηκε ότι έλειπε ένα Σχεδιάγραμμα, την Φαρμακοποιό, της οποίας υπήρχαν τα πλήρη στοιχεία, για αυτή την τυπική έλλειψη; Αντίθετα αδιαφόρησε και έστειλε τον Φάκελο, χωρίς το Σχεδιάγραμμα, για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, οπότε και η λήψη απόφασης, αναβλήθηκε και προέκυψε η σχετική καθυστέρηση.

Αυτή είναι η ευαισθησία, που πρέπει να δείχνουν οι εργαζόμενοι στους Δήμους, απέναντι σε ΑμεΑ και ασθενείς, για ένα ζήτημα, που θα διευκολύνει την καθημερινότητά τους; 

Εάν αυτό, το «Πρότυπο Εργαζομένου» υπερασπίζεστε, λυπάμαι, αλλά είμαι και θα είμαι πάντα, απέναντί σας!!!

Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, όλοι πρέπει να βοηθάμε τους συμπολίτες μας, ιδιαίτερα τους ευάλωτους και αδύναμους και όχι όπως έκανε ο συγκεκριμένος υπάλληλος, έμπρακτα, να τους περιφρονούμε.

7ο Ψέμα: Επειδή, ο συγκεκριμένος εργαζόμενος – Συνδικαλιστής επικαλείται φόρτο εργασίας και πολλαπλά καθήκοντα, ζήτησα σήμερα και μου εκτύπωσαν, το τελευταίο τετράμηνο, από την Ηλεκτρονική Κάρτα Εργασίας τους.

Την θέτω εάν θέλετε, στην διάθεσή σας ή εάν δεν τον «ενοχλεί», να την δημοσιοποιήσω κιόλας!

Έχει δηλώσει, ως Ωράριο Εργασίας του: 7 π.μ. έως 3 μ.μ.

Ποτέ, μα ποτέ, δεν παρουσιάστηκε για εργασία στις 7 π.μ!

Συνήθως έρχεται, 7:40 π.μ – 8 π.μ. και τουλάχιστον πέντε (5) εργάσιμες ημέρες στο τελευταίο τετράμηνο, ήρθε στην δουλειά του, μετά τις 9 π.μ, δηλαδή με καθυστέρηση, δύο (2) ωρών!!

Αντίθετα στην αποχώρησή του απ’ την δουλειά, είναι συνεπέστατος: Έχει φύγει και 2:58 μ.μ, και το αργότερο 3:18 μ.μ, έχει πάντα αποχωρήσει!!

Ήθελα να σας ρωτήσω:

Στον Ιδιωτικό Τομέα, έτσι λειτουργούν οι Εργαζόμενοι – Συνδικαλιστές, ώστε να είναι στοιχειωδώς, θετικά πρότυπα εργασιακής συμπεριφοράς και αντίστοιχης αναγνώρισης ήθους και στους Συναδέλφους τους;

Τέλος, απαντήστε μου και στο εξής ερώτημα: Όταν η Δημοτική Αρχή, κατόπιν συμφωνίας με τους εργαζόμενους, τους πληρώνει τμηματικά αλλά συνεπέστατα, Δικαστικές Αποφάσεις παλαιοτέρων ετών, για Επιδόματα, που ήδη πλέον στο ΣτΕ, έχουν κριθεί παράνομα, τι πρέπει κατά την γνώμη σας, να κάνουν οι Συνδικαλιστές – Εργαζόμενοι;

Να είναι πρώτοι στην σειρά για είσπραξη χρημάτων ή τελευταίοι, για να δώσουν σε όλους τους Συναδέλφους τους, το καλό προσωπικό παράδειγμα και να τιμήσουν την συνδικαλιστική τους ιδιότητα; Προφανώς τελευταίοι, είναι νομίζω, η σωστή από όλες τις πλευρές, απάντηση! 

Πρόσφατα λοιπόν, πληρώθηκε στους εργαζομένους του Δήμου Μαρκοπούλου, ένα συμφωνημένο ποσό 77.550 Ευρώ, σε εξόφληση Δικαστικής Απόφασης.

Ενώ υπήρχαν δύο καρκινοπαθείς Συνάδελφοί του και πολλοί Οικογενειάρχες, που δυσκολεύονται να τα φέρουν βόλτα, ο συγκεκριμένος, ελεύθερος, χωρίς δηλαδή οικογενειακά βάρη, 45χρονος και υγιής εργαζόμενος – Συνδικαλιστής, μπήκε πρώτος στην σειρά για είσπραξη και πήρε έξι (6) χιλιάδες Ευρώ, ποσό σχεδόν διπλάσιο, απ’ τους άλλους εργαζόμενους – συναδέλφους του!!

Να τον χαίρεστε και πάντα τέτοιους λεβέντες Συνδικαλιστές, να στηρίζετε και να προστατεύετε, για να πάει η Κοινωνία και η Χώρα μας, μπροστά!!

Τα θερμά μου Συγχαρητήρια!»


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.