Γ. Πατούλης: Ακύρωση του δημοψηφίσματος, άμεση παραίτηση της κυβέρνησης Τσίπρα και δημιουργία Κυβέρνησης Εθνικού Σκοπού

Από σήμερα η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς χρεοκοπίας. Αποτελεί ντροπή για την Ελλάδα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να προβάλλουν χθες στις οθόνες τους χρονόμετρα που μετρούσαν αντίστροφα τις ώρες, τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα που απέμεναν μέχρι να κηρυχθεί η Ελλάδα σε καθεστώς χρεοκοπίας.
Εξίσου ντροπιαστικό είναι το γεγονός ότι το μόνο Κράτος που προσφέρθηκε δημόσια να βοηθήσει την Ελλάδα στην αποπληρωμή του χρέους της δεν ήταν ούτε η Ρωσία, ούτε η Κίνα, στις οποίες προσέτρεξε η Κυβέρνηση Τσίπρα , αλλά η Τουρκία.
Με δική της ευθύνη, εκατομμύρια Έλληνες κι Ελληνίδες στέκονται σήμερα σε «ουρές ντροπής» κι αγωνιούν για τις δουλειές τους, τις συντάξεις και τους μισθούς τους, τις καταθέσεις τους, τις κλειστές τράπεζες που δεν γνωρίζουν αν και πότε θα ανοίξουν.
Η ανεύθυνη απόφαση του Πρωθυπουργού και μιας στενής ομάδας συνεργατών του να οδηγήσει τον ελληνικό λαό σε ένα δημοψήφισμα αμφίβολης συνταγματικής νομιμότητας , που θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή προοπτική μας και διχάζει τον ελληνικό λαό, είναι η τελευταία πράξη ενός προσχεδιασμένου εγκλήματος σε βάρος της Πατρίδας μας.
Την ύπαρξη σχεδίου επιβεβαιώνει έμμεσα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Δραγασάκης, μια από τις ελάχιστες σοβαρές και νηφάλιες φωνές σε μια κυβέρνηση που την χαρακτηρίζει η δημιουργική ασάφεια, ο οποίος με συνέντευξη του χτες στην ΕΡΤ :
Χαρακτήρισε πολιτική απόφαση το δημοψήφισμα , για το οποίο είπε ότι μπορούμε να αποφασίσουμε κι αλλιώς.
Παραδέχθηκε ότι εισηγήθηκε στον κ. Τσίπρα να αποδεχθεί την πρόταση των θεσμών.
Ομολόγησε ότι η συμφωνία θα μπορούσε να κλείσει από τον Φεβρουάριο, αν υπήρχε πολιτική βούληση, επιβεβαιώνοντας ότι μπορούσε να αποφευχθεί η σημερινή κατάσταση ντροπής κι ανασφάλειας για εκατομμύρια συμπολίτες μας.
Μίλησε έμμεσα για την ανάγκη να αναγνωρίσουν τα στελέχη της σημερινής κυβέρνησης την πραγματικότητα.
Τα όσα είπε ο κ. Δραγασάκης σε συνδυασμό με την «πρεμούρα» που επέδειξαν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου να δηλώσουν άμεσα ότι δεν τίθεται θέμα αναβολής του δημοψηφίσματος , επιβεβαιώνει ότι η Κυβέρνηση δεν διαθέτει ούτε ολοκληρωμένο σχέδιο , ούτε την ομόφωνη στήριξη όλων των στελεχών της, για να διαχειρισθεί τη μεγαλύτερη κρίση που αντιμετώπισε η Πατρίδα μας μεταπολεμικά.
Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα και η λύση στα αδιέξοδα που δημιουργεί η Κυβέρνηση είναι μια.
Ακύρωση του δημοψηφίσματος , άμεση παραίτηση της κυβέρνησης Τσίπρα και δημιουργία Κυβέρνησης Εθνικού Σκοπού, με στόχο:
την αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης κι αξιοπιστίας μεταξύ της χώρας και των εταίρων μας
την επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας με τους δανειστές μας, που θα αναγνωρίζει τα λάθη των προηγούμενων προγραμμάτων που εφαρμόστηκαν και θα λαμβάνει υπόψη τις θυσίες στις οποίες έχουν υποβληθεί τα προηγούμενα χρόνια οι έλληνες πολίτες.
την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου , που θα οδηγήσει ξανά τη χώρα στην ανάπτυξη.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.