Γιώργος Σωφρόνης: Τραγική η εικόνα στους χώρους απόθεσης απορριμμάτων του Δήμου

Με την ευκαιρία της συζήτησης για την πρόσληψη προσωπικού, ο Δήμαρχος κ. Σωφρόνης αναφέρθηκε στην αποκομιδή των κλαδιών και των ξερών χόρτων από τον Δήμο.

Ξεκίνησε η αποκομιδή των ξερόκλαδων και των χόρτων με την απόφαση που πήραμε να αναθέσουμε σε εταιρεία την αποκομιδή. Παρ΄ όλα αυτά η εικόνα που παρουσιάζεται είναι τραγική. Το πρωί μαζεύουμε τα ξερόκλαδα και τα χόρτα και το απόγευμα τα σημεία συγκέντρωσης είναι και πάλι γεμάτα.  Οι κάτοικοι πετούν τα απορρίμματα όπου βρουν και κάτω από τις ταμπέλες που απαγορεύουν την απόρριψη απορριμμάτων.  Τα χρήματα που έχουν διατεθεί είναι περίπου 190.000 ευρώ. Έχουν γίνει προσπάθειες να βγαίνουν ορισμένες ώρες και ημέρες τα απορρίμματα, σε συγκεκριμένους χώρους, αλλά αυτό δεν πέτυχε. Αν υπήρχε μεγαλύτερη συνέπεια και γινόταν μία προσπάθεια και από τους κατοίκους, θα μπορούσε αυτά τα χρήματα να τα διαθέσουμε για έργα. 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

3 Responses to “Γιώργος Σωφρόνης: Τραγική η εικόνα στους χώρους απόθεσης απορριμμάτων του Δήμου”

  1. Ο/Η ΓΙΩΡΓΟΣ Π. λέει:

    Αλήθεια γιατί δεν βάζει ο Δήμος σε εφαρμογή τον πολύ σοβαρό και εμπεριστατωμένο Κανονισμό Καθαριότητας που το ΔΣ του Δήμου ψήφισε και προβλέπει όλη τη διαδικασία αλλά και πρόστιμα στους ιδιοκτήτες των ακινήτων που παρανομούν σύμφωνα με τον Νόμο.
    Αγαπητέ Δήμαρχε δεν σε υποστηρίζουμε για να κάνεις διαπιστώσεις και να σκορπάς τα κονδύλια με τον συγκεκριμένο τρόπο που τα σκορπάς (εταιρεία αποκομιδής ξερών κλπ) τη στιγμή που ο Δήμος πληρώνει μηνιαίως μισθωτούς “μόνιμους” υπαλλήλους που είναι επιφορτισμένοι με την εφαρμογή και την επιβολή του Κανονισμού καθαριότητας και γενικά των νομικών διαδικασιών που εξασφαλίζουν υποτίθεται την καθαριότητα και την ασφάλεια των κατοίκων του Δήμου.
    Εάν δεν έχει αρκετούς από τους παραπάνω είναι μια καλή ιδέα να δημιουργήσει από τους δεκάδες που κάθονται και καθημερινά καπνίζουν στα γραφεία τους.
    Δήμαρχε το να προσλάβεις εταιρεία να κάνει αυτή τη δουλειά είναι το εύκολο κομμάτι (μπορεί να πάρει την ίδια ακριβώς απόφαση ο οποιοσδήποτε άσχετος πολίτης).
    Το δύσκολο κομμάτι (για το οποίο και εξελέγεις),εάν ακόμα δεν το έχεις καταλάβει, είναι να κάνεις την πολύ δύσκολη και σοβαρή δουλειά του μάνατζερ και να διοικήσεις το τσούρμο των υπαλλήλων σου που έως τώρα είναι εντελώς αναποτελεσματικό όπως το ίδιο το αναποτελεσματικό και προβληματικό είναι το Ελληνικό Δημόσιο.
    Ξέρεις κάτι ? Για να φτιάξεις ομελέτα πρέπει να σπάσεις αυγά…και εσύ μέχρι τώρα (ένα σχεδόν χρόνο μετά)δείχνεις να χαϊδεύεις αυτιά και να μην παράγεις έργο.
    Εάν δεν θέλεις ή δεν μπορείς να κάνεις αυτή τη δουλειά, να προσπαθήσει να την κάνει κάποιος άλλος καλύτερα .
    Όχι τίποτα άλλο αλλά εάν συνεχίσεις έτσι θα επιβεβαιώσεις τον κανόνα ότι όλοι οι πολιτικοί είναι πολιτικάντηδες και είναι όλοι ίδιοι.
    Είσαι νέος και μορφωμένος άνθρωπος και θα πρέπει να ενδιαφέρεσαι πρωτίστως για την καλή υστεροφημία σου σε σχέση με το κοινό καλό και ίσως για τίποτε άλλο!

    • Ο/Η καλυβιωτης λέει:

      πολυ σωστος φιλε γιωργο,πολυ σωστος, με λιγα λογια τα ειπες ολα.
      στον δημο οι υπαληλοι που ειναι μονιμοι και προσληφθηκαν για την καθαριοτητα ειναι ολοι τους στα γραφεια, και εαν τολμησεις να αναφερεις κατι,μαυρο φιδι που σε εφαγε…
      αληθεια τι λεει ο κυριος αττικος παρατηρητης για ολα αυτα; που κατα την προεκλογικη περιοδο υποστηριζε με πολυ θερμη τον σοφρωνη και την παρεα του;
      που καθε μερα μας εβαζε φωτο με τις χωματερες με τα σκουπιδια σε ολο τον δημο.
      καμμια φωτογραφια θα δουμε κυριε αττικε τωρα απο αυτο το χαλι που εξακολουθει και υφισταται;
      αλλα τι να περιμενει κανεις οταν οι δημοτες εξελεξαν την συνεχεια του φιλιππου στο προσωπο του σοφρωνη,με τα ιδια φθαρμενα προσωπα, και τις ιδιες πρακτικες.

  2. Ο/Η Πανος λέει:

    Ειναι οπως τα λες Δημαρχε μου και ακομη χειροτερα θα σου πω εγω!
    Δεν ειναι μονο χορτα αλλα και μπαζα, πλαστικα, σιδερα κ αλλα υλικα που δεν πρεπει να πετιωνται!
    Αλλα αυτην την κατασταση ο δημος φταιει που διαιωνιζεται. Ειναι παρα πολλα τα χρηματα 190000 Ευρω και μαλιστα χωρις κερδος ανακυκλωσης καταλαβαινω! Ενω ειναι πρωτης ταξης υλικο κομποστοποιησης!
    Η ενημερωση ειναι ελλειπης ειδικα σε αυτους που ερχονται το καλοκαιρι μονο και μαλιστα θα ελεγα και προκλητικη σε μερικες φορες.
    Παρτε παραδειγμα τα σπιτια που γυρω γυρω απο το σπιτι τους ειναι γεματα απο τα σκουπιδια , χορτα , κομμενα φυλλα απο τους φοινικες, μεγαλα κλαδια απο τους κηπους τους και μετα αυτοι διαμαρτυρονται σε περιπτωση φωτιας οτι ο Δημος δεν εκανε τιποτα για να τα καθαρισει ενος ειναι δικη του αρμοδιοτητα.
    Τα οικοπεδα που ειναι γεματα χορτα, ποντικια κ φιδια δεν υπαρχει καμμια μεριμνα για την αποκατασταση τους απο τους ιδιοκτητες και βαση νομου ειναι υποχρεωμενη.
    Επισης ενα αλλο μακαβριο θεαμα τωρα με τα μελτεμια ειναι οτι οι καδοι δεν εχουν καπακια και ολα τα σκουπιδια κανουν αγωνα δρομου στους δρομους και τριγυρω. Κ οι γατες μεσα ειναι σαν το σπιτι τους. Εχω δει και Σκυλους βεβαια και αυτο ζητημα μεγαλο.
    Θελει πολλη οργανωση, μελετη, θεληση κ αποφασικοτητα για να αλλαξει κατι ΔΗΜΑΡΧΕ αλλιως κατω απο το χαλι οπως γινοτανε μεχρι τωρα και αντε γεια!

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.