Βραβεύσεις – διακρίσεις μαθητών του 2ου ΓΕΛ Καλυβίων

Επιτυχίες και βραβεύσεις για τους μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Καλυβίων σημειώθηκαν την φετινή σχολική χρονιά. Μαθητές του Λυκείου συμμετείχαν στις παρακάτω διαγωνισμούς στους οποίους και διέπρεψαν: Στο μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας βίντεο, στο 27ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής, στο 6ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης, στους 8ους Πανελλήνιους αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών και τέλος το Λύκειο συμμετείχε στην  31η Εθνική Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από 3-5 Απριλίου 2015.

Συγχαρητήρια στους Μαθητές στους Καθηγητές και στους γονείς , για τις επιτυχίες που τιμούν το Σχολείο και ευχές για ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις. 

  • Οι μαθητές της Β’ τάξης του σχολείου μας : Χαρίτων Χαριτωνίδης, Γιώργος Σαρατσιώτης & Αλεξάνδρα Λεβέντη   βραβεύτηκαν για τη συμμετοχή τους στο Μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας βίντεο με θέμα: «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι». Οι παραπάνω μαθητές -με τη βοήθεια της καθηγήτριάς τους   Άννας Πολίτου- δημιούργησαν ένα βίντεο διάρκειας 8 λεπτών με τίτλο  «ΒΕΡΟΙΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-AUSCHWITZ»  το οποίο προκρίθηκε στα 5 καλύτερα έργα του πανελλήνιου μαθητικού αυτού διαγωνισμού που συνδιοργάνωσαν η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας , Πολιτισμού & Θρησκευμάτων και το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος.  Οι τρεις αυτοί μαθητές με την καθηγήτριά τους  θα συμμετέχουν σε ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδας, που θα περιλαμβάνει εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κρατικό Μνημείο και Μουσείο του Άουσβιτς στην Πολωνία  1-3 Μαϊου  2015.
  • Ο μαθητής της Β’ Λυκείου Κώστας Αλεξόπουλος προκρίθηκε στην 4η θέση της τελικής φάσης του 27ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής  που διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΠΥ). Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού (Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.) και αποτελεί το Εθνικό σκέλος της Διεθνούς Ολυμπιάδας Πληροφορικής που διεξάγεται κατ’ έτος υπό την αιγίδα της UNESCO. Η διεξαγωγή του γίνεται με τη συνεργασία τμημάτων Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ, Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Ελληνικών Πανεπιστημίων και τμημάτων Πληροφορικής & Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων ΤΕΙ.  Σκοπός της τελικής φάσεως ήταν η βράβευση των καλύτερων μαθητών και η επιλογή  16 μαθητών από τους οποίους θα γίνει η συγκρότηση των Ελληνικών Εθνικών ομάδων Πληροφορικής. Οι δύο κύριες Εθνικές ομάδες είναι: Α) Η Εθνική «Ολυμπιακή» ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Ολυμπιάδα Πληροφορικής στο Καζακστάν (28-7-2015) και Β) Η Εθνική ομάδα «βαλκανικών αγώνων» που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους βαλκανικούς αγώνες Πληροφορικής στη Βουλγαρία (28-6-2015). Ο μαθητής Κ.Αλεξόπουλος με τους 16 προκριθέντες μαθητές θα μετέχει σε προπαρασκευαστικό camp για την προετοιμασία των εθνικών ομάδων.
  • Η μαθήτρια της Β’ λυκείου Αλεξάνδρα Μπούρα βραβεύτηκε στον 6ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας. Στη μαθήτρια απονεμήθηκε  ο  1ος έπαινος για το ποίημά της με τίτλο «Μετάνοια», σε ειδική εκδήλωση που έγινε στις 25-4-2015 στην αίθουσα πολιτισμού «Αλέξανδρος» στη Θεσσαλονίκη.
  • Ο μαθητής Μπάικας Επιφάνιος  μαθητής του σχολείου μας κατά το σχολ.έτος 2013-14 (Α’ Λυκείου), διακρίθηκε στους 8ους Πανελλήνιους αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών  που πραγματοποιήθηκαν στις 7-8 Νοεμβρίου 2014 στο ΕΚΦΕ Αιγάλεω και συνδιοργάνωσε το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Αιγάλεω  & η Ελληνική Συντονιστική Επιτροπή του Ευρωπαικού Προγράμματος  “Science on stage”. Ο μαθητής -σε συνεργασία με την καθηγήτριά του  Μπούλιαρη Γεωργία- παρουσίασε την εργασία του «Ηλεκτρονική κατασκευή Φωτοπύλης-ηλεκτρονικού χρονομετρητή χαμηλού κόστους» και του απονεμήθηκε εύφημος μνεία.
  • Το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων συμμετείχε στην 31η Εθνική Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από 3-5 Απριλίου 2015 υπο την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το σχολείο μας εκπροσώπησαν οι μαθήτριες Σπανουδάκη Άννα (Β΄τάξη) και Μαλκογιάννη Σοφία (Γ΄τάξη),οι οποίες είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν μια ιδιαίτερη εκπαιδευτική εμπειρία μέσα από δράσεις που ενισχύουν τη συνειδητοποίηση των Ευρωπαίων νέων και συμβάλλουν στην ουσιαστικότερη κατανόηση της διαδικασίας της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης. Μέσα από τη γνωριμία τους με συνομηλίκους τους από Λύκεια της Αττικής ήρθαν σε επαφή με κρίσιμα θέματα της ελληνικής και ευρωπαϊκής επικαιρότητας τα οποία συζήτησαν στα πλαίσια κοινοβουλευτικού διαλόγου, ώστε να βιώσουν τις αξίες της ειρηνικής γειτνίασης, του διαλόγου, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και του σεβασμού στον άνθρωπο, στη διαφορετικότητα και στο περιβάλλον και να προετοιμαστούν για το ρόλο τους ως Ευρωπαίοι πολίτες.

Μαθητικός διαγωνισμός δημιουργίας βίντεο

27ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πληροφορικής

6ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης

8οι Πανελλήνιοι αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.