Βελτίωση και εκσυγχρονισμός Αλιευτικού Καταφυγίου Παλαιάς Φώκαιας

Το έργο βελτίωσης και εκσυγχρονισμού του Αλιευτικού Καταφυγίου Παλαιάς Φώκαιας αποτελεί διεκδίκηση της Δημοτικής Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας και του Δήμου Σαρωνικού εδώ και πολλά έτη. Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής αλλά και του Δήμου συνολικά.

Σειρά ενεργειών έχει πραγματοποιηθεί για την υλοποίηση του προαναφερθέντος έργου κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών προκειμένου να ξεκινήσει η έναρξη κατασκευής του προαναφερθέντος έργου. Η νέα Δημοτική Αρχή ξεκινώντας τη θητεία της και αξιολογώντας το θέμα του Αλιευτικού Καταφυγίου Παλαιάς Φώκαιας ως πρώτης προτεραιότητας προχώρησε σε προσωπικές επαφές και υπηρεσιακές ενέργειες προκειμένου να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια και να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου.

Μετά την πρόσφατη υπουργική απόφαση περί μεταβίβασης του Δημοσίου Κτήματος στην εταιρία Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε. στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το αλιευτικό καταφύγιο της Παλαιάς Φώκαιας, ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γιώργος Σωφρόνης, επιλέγοντας την οδό του διαλόγου και της συνεργασίας, διασφάλισε εγγράφως την επίσημη σύμφωνη γνώμη του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρίας Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε., κ. Αριστείδη Ματιάτου περί υπογραφής της σύμβασης Κατασκευής του Αλιευτικού Καταφυγίου.

«Με μεθοδευμένες ενέργειες, με ρεαλιστική αντιμετώπιση του θέματος και συντονισμένες προσπάθειες οδηγηθήκαμε στη θετική αυτή έκβαση. Χωρίς κορώνες και υψηλούς τόνους, μέσα από εποικοδομητικό διάλογο. Θεωρούμε ότι με πνεύμα συνεργασίας καταφέρνουμε περισσότερα. Η σύμφωνη γνώμη της εταιρίας Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε. και του κ. Ματιάτου έρχεται να μας επιβεβαιώσει. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί με την εξέλιξη αυτή θα ξεκινήσει να υλοποιείται το έργο «Βελτίωση και Εκσυγχρονισμός Αλιευτικού Καταφυγίου Παλαιάς Φώκαιας», έργο συνολικού προϋπολογισμού 4,9 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτούμενο εξ ολοκλήρου από ευρωπαϊκούς πόρους. Η στάση μας αυτή σε καμία περίπτωση δε σημαίνει υποχώρηση των βασικών θέσεών μας σχετικά με τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά μας τα οποία και αποτελούν λεπτές διαχωριστικές απαράβατες γραμμές. Το Αλιευτικό Καταφύγιο Παλαιάς Φώκαιας είναι πλέον γεγονός. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στο επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα, διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες περί του αντιθέτου», σημειώνει ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γιώργος Σωφρονής.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.