Βαλαβάνη: Παραχώρηση 12 στρεμμάτων του Ελληνικού για διαχείριση απορριμμάτων

Σκουπιδότοπος το ΕλληνικόΤην παραχώρηση τμήματος έκτασης δώδεκα στρεμμάτων του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό για την κατασκευή σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων αποφάσισε το υπουργείο Οικονομιικών.

Οπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη «πράγματι υπάρχει αναγκαιότητα να παραχωρηθεί χώρος περίπου δώδεκα στρεμμάτων εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, προκειμένου να υλοποιηθεί το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων των τεσσάρων όμορων δήμων».

Η κα Βαλαβάνη ξεκαθάρισε πως «θα προχωρήσουμε άμεσα σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και την εταιρεία Ελληνικό ΑΕ για την δρομολόγηση και υλοποίηση της συγκεκριμένης παραχώρησης».

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, κ. Νάντια Βαλαβάνη, ενημερώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθηνών, κ. Χρήστο Καπάνταη, για το αίτημα των δήμων Γλυφάδας, Αλίμου, Αργυρούπολης Ελληνικού, Παλαιού Φαλήρου, αναφορικά με την παραχώρηση χώρου περίπου δώδεκα στρεμμάτων εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.

Πρόκειται όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ για έναν χώρο απολύτως απαραίτητο προκειμένου να υλοποιηθεί τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων των παραπάνω δήμων.

Υπενθυμίζεται ότι το παλαιό αεροδρόμιο στο Ελληνικό, από κοινού με την παραλιακή έκταση του Αγιου Κοσμά, βρίσκεται σε διαδικασία παραχώρησης σε ιδιώτη (Lamda Development του ομίλου Λάτση), η οποία έχει προς το παρόν «παγώσει» εν αναμονή πολιτικής απόφασης για την τύχη του διαγωνισμού.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.