Αφήνει η κυβέρνηση απλήρωτους εργαζομένους στους δήμους για να δείχνει «πλεονάσματα»

Σύσσωμο το ΔΣ της ΚΕΔΕ εξέφρασε ομόφωνα την στήριξή του στους περίπου 700 εργαζόμενους των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 4 μήνες και χωρίς συμβάσεις 2 μήνες.

Σε πρόσφατη  συνεδρίασή του, παρέστησαν μέλη του Προεδρείου του Συλλόγου Εργαζομένων οι οποίοι αναφέρθηκαν στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κατήγγειλαν ότι σε αίτημα τους για συνάντηση με την αρμόδια αναπληρώτρια  υπουργό Εργασίας, Θεανώ  Φωτίου, η ίδια αρνήθηκε να τους δει και τους απάντησε μέσω σημειώματος.

Στο σημείωμα ανέφερε ότι θα πληρωθούν εντός του Μαΐου, κατηγορώντας παράλληλα τους Δημάρχους ότι ευθύνονται για τη μη σύσταση των προβλεπόμενων Δομών.

Αναφερόμενος στο θέμα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, καταδίκασε τη συμπεριφορά της κας Φωτίου απέναντι στους εργαζόμενους και τόνισε: «Η κα Φωτίου ψεύδεται όταν υποστηρίζει ότι με ευθύνη των Δήμων δεν έχουν συσταθεί οι Δομές, υπό τη νέα τους μορφή. Παρά τα συνεχή αιτήματα που διατυπώσαμε το προηγούμενο διάστημα τόσο τα υπουργεία, όσο στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, στον οποίο απευθυνθήκαμε με επιστολή μας, δεν έχουν αναλάβει καμία σχετική πρωτοβουλία. Η αδικαιολόγητη ολιγωρία της Κυβέρνησης έχει ως συνέπεια να βρίσκονται στον αέρα περίπου 800 εργαζόμενοι και 118.000 ωφελούμενοι από τα προγράμματα. Ζητούμε από την Κυβέρνηση να μας πει πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι και ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβει για λειτουργήσουν οι δομές φτώχειας καθώς και τα Κέντρα Κοινότητας».


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.