Από το Λαύριο στο Μουσείο Ορυκτολογίας

Το Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνει για 3η συνεχή χρονιά την εκδήλωση “Πρωινά Κυριακής στο Μουσείο Ορυκτολογίας”, τις Κυριακές 22 και 29 Νοεμβρίου, 6 και 13 Δεκεμβρίου και ώρες 10.00 – 14.00. Στη συλλογή του Μουσείου φιλοξενούνται ορυκτά και πετρώματα από την Ελλάδα, ενώ υπάρχουν εκθέματα και από τη Λαυρεωτική.Στο Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας προσφέρονται εκπαιδευτικές δραστηριότητες, διαλέξεις και ξεναγήσεις για όλη την οικογένεια, ενώ τα παιδιά μπορούν να ανακαλύψουν την ομορφιά των πολύτιμων λίθων, την ιδιαιτερότητα των μετεωριτών, τη μοναδικότητα των φθοριζόντων ορυκτών, την ιστορία του Λαυρίου και πολλά άλλα.

Οι νεαροί επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε διαδραστικά παιχνίδια και σε μια περιπέτεια γνώσης , πειραματισμού και ανακαλύψεων, με τις ιδιότητες των κρυστάλλων, την άγρια ομορφιά των ηφαιστείων, αλλά και το «κυνήγι» των χρυσοθήρων, ψάχνοντας στην άμμο για να βρουν τους κρυστάλλους που θα πάρουν μαζί τους.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη χρονιά η «Έκθεση Ελλήνων Συλλεκτών Ορυκτών», με συλλογές ορυκτών από όλο τον κόσμο.

Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους.

info:

Πανεπιστημιούπολη, 157-84 Αθήνα
τηλ. 210-7274112, 7274180, 7274124

e-mail : mineralmuseum@geol.uoa.gr


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.