Απόφαση του Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου Οικιστών Καταφυγιού για το κοιμητήριο του Δήμου Σαρωνικού

Συγκλήθηκε στις 21/10/2107 ημέρα Σάββατο και ώρα 17:00 το Διοικητικό Συμβούλιο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Οικιστών του Καταφυγιού, με θέματα της ημερήσιας διάταξης:
1. …………………..
2. …………………..
3. Κοιμητήριο του Σαρωνικού
4. …………………..

Στην συνεδρίαση παρέστησαν και μέλη του Συλλόγου.Ακολουθούν οι αποφάσεις του Δ.Σ. οι οποίες λήφθηκαν ομόφωνα.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙΚΙΣΤΩΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ TOY ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Μετά από εισήγηση του Προέδρου το Δ.Σ. αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας στηρίζει την πρόθεση του Δήμου Σαρωνικού, να χωροθετήσει στην περιοχή των εκτάσεων του οικοδομικού Συνεταιρισμού των Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος, Κοιμητήριο του Δήμου. Όπως είναι γνωστό οι εκτάσεις αυτές βρίσκονται στα ανατολικά του οικισμού μας και περιλαμβάνονται στην περιοχή που ονομάζεται “Καταφύγι”. Η επιλογή αυτών των εκτάσεων είναι και δική μας πρόταση.

Οι εκτάσεις του Συνεταιρισμού για την χρήση αυτού του σκοπού είναι καταλληλότατες, γιατί όπως έχει γίνει γνωστό ο Συνεταιρισμός είχε πρόθεση να χωροθετήσει κοιμητήριο για τις 2.500 οικογένειες που επρόκειτο να εγκατασταθούν στην περιοχή.

Το ακριβές σημείο όπου θα χωροθετηθεί το κοιμητήριο, δεν μας απασχολεί εφόσον θα τηρηθούν οι από τον νόμο προβλεπόμενοι περιορισμοί.

Από αρχαιοτάτων αιώνων τα κοιμητήρια τοποθετούντο στο κέντρο των πόλεων και αποτελούσαν χώρους λατρείας. Οι Χριστιανοί τοποθετούσαν τα κοιμητήριά τους πλησίον των κατοικημένων περιοχών και κυρίως δίπλα στις εκκλησιές τους. Αυτό αποδεικνύεται και για τις περιοχές του Δήμου μας, όπου τα κοιμητήρια είχαν τοποθετηθεί σε πολύ μικρή απόσταση από το κέντρο του χωριού ή της πόλης (Καλύβια, Ανάβυσσος, Παλαιά Φώκαια).

Η ταχύτατη αύξηση του πληθυσμού στον ενιαίο πλέον Δήμο μας και με δεδομένο ότι η Δημοτική Ενότητα Σαρωνίδας δεν διαθέτει κοιμητήριο, δημιούργησαν πλέον αδιαχώρητο στα υπάρχοντα κοιμητήρια, κυρίως του παραλιακού μετώπου.

Αποτελεί ένδειξη ασέβειας προς τους νεκρούς μας, να έχει καταντήσει μαρτύριο και ρουσφέτι, για κάποιες οικογένειες, το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου να αναπαυθεί σε ένα μικρό κομμάτι γης. Είναι ασέβεια να θάβονται οι νεκροί μας στους διαδρόμους των κοιμητηρίων, κάτω από μάντρες, ή σε τάφους που εκκενώνονται εσπευσμένα, επειδή δεν επιτρέπεται από την νομοθεσία (και σωστά), η επέκταση των ήδη υπαρχόντων κοιμητηρίων.

Αποτελεί ασέβεια και όνειδος να υπάρχουν αντιδράσεις συνδημοτών μας στην χωροθέτηση κοιμητηρίου, με δικαιολογία ότι τα οχήματα μεταφοράς των νεκρών θα διέρχονται πλησίον των κατοικιών τους, ωσάν στα υπάρχοντα κοιμητήρια να μεταφέρονται οι νεκροί αεροπορικώς!!!

Για τους λόγους αυτούς καλούμε το Δήμο Σαρωνικού, να επισπεύσει τις διαδικασίες χωροθέτησης του Κοιμητηρίου, στον υποδειχθέντα χώρο των εκτάσεων του οικοδομικού Συνεταιρισμού της ΤτΕ, ή όποιον άλλον υποδείξουν ως καταλληλότερο οι σχετικές μελέτες, έστω και αν αυτός είναι πλησίον του Οικισμού μας, όπως οι συγκεκριμένες εκτάσεις.

Το παρόν να δημοσιευτεί στην σελίδα του Συλλόγου και στα τοπικά ΜΜΕ


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.