Απορροφάται από το ΤΑΙΠΕΔ η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, καταργείται η ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.

Στη συγχώνευση δια απορρόφησης από το ΤΑΙΠΕΔ της «ΕΤΑΔ Α.Ε.» προχωρά η κυβέρνηση ενώ καταργεί την εταιρία Παράκτιο Αττικό Μέτωπο. Αυτό προβλέπεται στο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Αναλυτικά η ρύθμιση προβλέπει τα εξής:
1. α. Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» που συστάθηκε με το άρ. 16 του ν. 4146/2013 (Α’ 90) τίθεται σε εκκαθάριση και καταργείται.
β. Το σύνολο των εκτάσεων, κτιρίων και εγκαταστάσεων που μεταβιβάστηκαν στην εταιρεία «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και των κατά περίπτωση αρμοδίων Υπουργών, επανέρχονται από το χρόνο μεταβίβασής τους, στον φορέα από τον οποίο παραχωρήθηκαν.
2. Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Ανώνυμη Εταιρεία» (ΕΤΑΔ Α.Ε.) που συστάθηκε με την ΚΥΑ με αρ. Δ6Α 1162069 ΕΞ 2011 (Β’ 2779), δυνάμει του άρ. 14Β ν. 3429/2005 (Α’314), όπως ισχύει, απορροφάται από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. Α.Ε.).
3. Με κοινή υπουργική απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και των κατά περίπτωση αρμοδίων υπουργών ρυθμίζονται τα επιμέρους θέματα και οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή των ανωτέρω παραγράφων του παρόντος άρθρου.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης.
«Οι μάσκες έπεσαν. Πίσω από τον επικοινωνιακό ορυμαγδό της δήθεν διαπραγμάτευσης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παρέδωσε σήμερα το Αττικό Παράκτιο Μέτωπο στο ΤΑΙΠΕΔ για πώληση. Ένα πάγιο αίτημα  της τρόικας, που είχε συνοδευτεί από επίμονες και πιεστικές πιέσεις προς την προηγούμενη κυβέρνηση, ικανοποιείται,  πριν καλά – καλά ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με το άρθρο 24 του Σχεδίου Νόμου «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας».  Άραγε τι έχουν να πουν τώρα όλοι αυτοί που πολέμησαν λυσσαλέα την προσπάθεια της προηγούμενης κυβέρνησης να προστατέψει και να αξιοποιήσει το Παράκτιο Μέτωπο;»


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Απορροφάται από το ΤΑΙΠΕΔ η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, καταργείται η ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.”

  1. Ο/Η Γιώργος Γρηγοριάδης λέει:

    Μηταράκη βιάζεσαι και απογοητεύεις.Ενώ είσαι νέος, τεχνοκράτης με διεθνή πείρα και κατάρτιση , είσαι αδιάφθορος και σε θεωρούσαμε φέρελπι για μια διαφορετική και ώριμη δομή της νέας πολιτικής ζωής και της Δημοκρατίας μετά το τέλος εποχής της μεταδικτατορικής εθνοκτόνου λαίλαπας, άρχισες φαίνεται να επηρεάζεσαι από τα παλιά και να συμπεριφέρεσαι παλαιοκομματικά: Αντιπολίτευση για τις εντυπώσεις, ρητορική προπέτεια, “όχι” σε όλα εάν είμαστε αντιπολίτευση και “ναί” σε όλα όταν είμαστε κυβέρνηση και παίρνουμε τα θέσφατα, ιερά και αναλλοίωτα μαζί με τις 10 εντολές ως Μωϋσείς από τον Θεό!!! Γιατί προτρέχεις μαινόμενος για την επιστροφή του παράκτιου μετώπου στο ΤΑΙΠΕΔ “για να πωληθεί” ;;; Μήπως απλά σημαίνει άλλο σχεδιασμό αξιοποίησης, χωρίς αντιλαϊκούς κρατικο- επιχειρηματικούς μαξιμαλισμούς που συζητιώντουσαν π.χ μαζί με τις Αλυκές να πάει και η παραλία, να μαντρωθεί και ότι απέμεινε ελεύθερο στο Λαγονήσι κλπ, γράφοντας τον λαό όχι μόνο του παράκτιου μετώπου αλλά ολόκληρης της Αθήνας και του Πειραιά στα παλιά παπούτσια της εξουσίας;;
    Σύνελθε Μηταράκη, γιατί εάν και η δική σου γενιά μολυνθεί από τα παλαιά πασοκο-δέξια μικροκομματικά φραξιονιστικά σύνδρομα αμφιβόλων προθέσεων, τότε δεν θα αλλάξει σ’ αυτή τη χώρα τίποτα από αυτά που μας κατέστρεψαν.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.