Απορρίφθηκε στην αρμόδια Επιτροπή της βουλής η επαίσχυντη διάταξη για την ερασιτεχνική αλιεία

29E3355E1E5930EBF04C98854BD1DF85Η άρνηση ψήφου την οποία εξέφρασε ο εκπρόσωπος των συγκυβερνώντων ΑΝΕΛ, Γ. Λαζαρίδης, σε σχετική με την ερασιτεχνική αλιεία διάταξη νομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, είχε ως αποτέλεσμα η εν λόγω διάταξη να απορριφθεί και δεν θα συζητηθεί στην Ολομέλεια.

Η καταψήφιση της τροπολογίας ακυρώνει σχεδιασμό της κυβέρνησης να εισπράξει έσοδα, καθώς η εν λόγω διάταξη (άρθρο 43) προέβλεπε καταβολή παράβολου προκειμένου να συμπεριληφθούν σε ειδικό μητρώο τα σκάφη ερασιτεχνικής αλιείας. Οι δικομματικές αντιδράσεις που είχε προκαλέσει το επίμαχο άρθρο ανάγκασε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Αποστόλου, στην κρίσιμη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, να προβεί σε αλλαγές «ελαφρύνσεις» του κόστους για τους ερασιτέχνες αλιείς. Στην τοποθέτησή του ο Κ. Λαζαρίδης τις χαρακτήρισε θετικές, αλλά την ώρα της ψηφοφορίας και καθώς όλοι πλην ΣΥΡΙΖΑ δήλωναν «επιφύλαξη» για το σύνολο του νομοσχεδίου, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ είπε: «Ψηφίζουμε “ναι σε όλα”, πλην του άρθρου 43 στο οποίο έχω επιφυλάξεις». Κατόπιν τούτου, η πρόεδρος της επιτροπής, Χαρά Καφαντάρη, ανέφερε: «Επομένως, το άρθρο 43 δεν γίνεται δεκτό».


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.