Απαίτησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο, να μην συζητηθεί η πρότασή τους….. να συζητηθεί το θέμα των καντινών!!!

Την συζήτηση του θέματος των παραλιών και των καντινών έβαζαν πιεστικά οι σύμβουλοι της μειοψηφίας και μάλιστα στη συνεδρίαση στις 4/6/2015 ασκήθηκε κριτική στον Δήμαρχο και στην πλειοψηφία για την καθυστέρηση να εισάγει το θέμα στην ημερήσια διάταξη και σωστά, παρ΄ ότι οι καντίνες έχουν ξεκινήσει την λειτουργίας τους.

Από την συνεδρίαση απουσίαζε ο επικεφαλής της μειοψηφίας και η παράταξή του δια του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. κ. Τζιβίλογλου ζήτησε αναβολή της συζήτησης, γιατί όπως είπε, ζητήσαμε ενημέρωση αλλά να μην το προσδιορίσετε σήμερα αλλά μια άλλη φορά. Πρότεινε μάλιστα να γίνει αυτή η ενημέρωση στην επόμενη συνεδρίαση που θα γίνει στις 8/7/2015 στην Ανάβυσσο. Από την άλλη πλευρά η κα Ράπτη εκ μέρους της παράταξης ΡΙΖ.Ε.Σ. είπε ότι δεν έπρεπε να συζητηθεί το θέμα γιατί δεν υπάρχει έγγραφη εισήγηση αλλά πρόκειται να γίνει μόνο ενημέρωση η οποία δεν αρκούσε για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Τελικά από τους παρόντες συμβούλους της αντιπολίτευσης αποχώρησε μόνο ο κ. Τζιβίλογλου και η συνεδρίαση συνεχίστηκε με την ενημέρωση από τον νομικό σύμβουλο του Δήμου ο οποίος αναφέρθηκε στην παρέμβαση του Δήμου στο ΣτΕ, υπέρ της Υπουργικής απόφασης, σχετικά με τις προϋποθέσεις παραχώρησης της διαχείρισης των παραλιών στους Δήμους.

Ο νομικός σύμβουλος, προέβλεψε ότι θα έχει θετική εξέλιξη η προσφυγή κατά της απόφασης του ΣτΕ, θεωρώντας ότι η απόφαση αφορούσε κυρίους περιβαλλοντικά προβλήματα που θα προέκυπταν από την παραχώρηση στους Δήμους, τα οποία όμως θα προστατεύσουν αποτελεσματικότερα οι Δήμου, από την κεντρική διοίκηση.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επικριτικά στην απουσία εκπροσώπων άλλων παραλιακών Δήμων οι οποίοι είχαν ενδιαφέρον διαχείρισης των παραλιών τους. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι η απόφαση του ΣτΕ, που ακύρωσε την ΚΥΑ, προάγει το πελατειακό κράτος, μια και θα πρέπει ο κάθε Δήμαρχος να απευθύνετε στον εκάστοτε Υπουργό και να ζητάει την παραχώρηση των παραλιών της περιοχής τους και ακόμα μετά την εξέλιξη μιας δημοπρασίας και πάλι να ζητά την ρουσφετολογική έγκριση επίσης του εκάστοτε Υπουργού. Ο Δήμαρχος άφησε υπόνοιες ότι ενδεχομένως η ρουσφετολογική παραχώρηση  των παραλιών θα μπορούσε να έχει σχέση και με την πολιτική στράτευση του εκάστοτε Δημάρχου που θα ζητάει την διαχείριση των παραλιών του Δήμου ευθύνης του. Αυτό μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, συμπλήρωσε.

Ο Δήμαρχος επέκρινε την στάση της αντιπολίτευσης η οποία όπως είπε υποβαθμίζει με την πρακτική της το επίπεδο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφερόμενος στις απουσίες και στις αποχωρήσεις.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.